6 Månader av lycka

 
Ca sex månader har gått sedan jag & F blev världens lyckligaste föräldrar till en liten skrutt kallad Nellie! Hon berikar oss med glädje varje dag och det är svårt att föreställa sig att man har levt så länge utan att hon har funnits här hos oss.
 
Nellie sitter nu utan några som helst problem och hon är nog inte så långt ifrån att börja krypa. Hon liksom lutar sig framåt från sittande position, stödjer sig på sina armar och gungar fram och tillbaka tills hon hamnar på magen.
Jag ammar fortfarande men morgon och kväll får hon även gröt och på dagen får hon någon sorts matpuré och fruktpuré till mellanmål. Hon är inte jättestor i maten och det är fortfarande lite knivigt att få i henne något annat än bröstmjölk och gröt men vi kämpar på :)
 
Hon tar 2-3 naps på dagarna beroende på hur natten har varit och apropå natten... Vet inte vad det är men hon har aldrig riktigt sovit "bra" genom natten sen hon föddes, många uppvaknanden, gnäll och bara..Ja...vakenhet.... Ändå gör vi allt "rätt" för att hon ska känna sig trygg i hennes säng, i hennes rum. Hon somnar själv utan problem i hennes säng mellan 19-20, sover till ca 01 (med kanske nån stoppa-i-nappen-gång) och sen vaknar hon titt som tätt varannan timme ända till det är dags att kliva upp. Stoppa i nappen, amma, klappa, bära in till oss, you name it. Jag har känt mig riktigt sliten på sistone och hoppas verkligen att vi ska få till några ordentliga sovrutiner på natten. Prisa nappen men ajdå vad den har blivit till ett beroende på nattetid.
 
Funderar starkt på att prova Anna Wahlgren-metoden om det inte blir bättre snart!
 
 
På dagarna är Nellie världens gosigaste och gladaste bebis. Hon är nöjd och tillfreds med det mesta även om hon ibland är lite svårflirtad. Allt ska undersökas, stoppas i munnen och smakas på. Vi bytte till sittdelen för ca 1 månad sen och det var völdigt populärt, nu har man jämt en glad bebis i vagnen!
 
 
Åh vad livet är härligt just nu, jag har världens finaste familj och nya händelser och milstolpar sker varje dag! 
 
 
                                                  

Kommentarer
Postat av: Frieda

Åh va roligt att du uppdaterat! :) vet du, vi har likadana nätter... Och gör också allting "rätt", alltså fasta läggrutiner, hon somnar själv osv. Hon sov ju ett tag ganska bra när vi kört 5-minuters metoden, men sen kom Stella in i separationsfasen (den berömda) och då blev det sämre och hon har ännu inte kommit ur det, suck :( tur de är världens finaste, gladaste på dagarna, annars skulle man inte orka ;)

2012-10-19 @ 07:22:15
URL: http://gaaaalet.blogg.se
Postat av: Kattis

åh, förstår att det är jobbigt men vet du kör inte wahlgren och/eller 5 minutersmetoden, det är inte bra. Vist kan man få barnet att somna själv men inte av att det är tryggt utan uppgivet. Barnet lär sig att ingen kommer även om man ropar, somnar med ångest och känner sig övergivet. Så här små barn förstår inte att ni finns där om ni inte är där. Nellie somnar ju lätt ändå.
Svårt det där när de inte sover bra men håll ut, förr eller senare blir det bättre. Har du provat att utesluta mjölk ur kosten förresten? Barn med mjölkproteinallergi kan sova dåligt och vakna mycket, bara en tanke.
Kram

2012-10-20 @ 20:52:01
URL: http://ikatjashuvud.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0