5-månadersvaccin

 
Igår var vi och vaccinerade Nellie för andra gången och det gick väl bra förutom att hon storböla när sprutorna gavs (vem skulle inte göra det liksom). Framåt kvällen blev hon väldigt varm och när vi gick och la oss hade hon 38,2 graders feber. Lilltjejen fick sova mellan oss inatt, het som en stekpanna och idag hade febern stigit till 38,6. Nu har hon precis vaknat efter att ha legat och sovit on and off hela förmiddagen, lite piggare men fortfarande stekhet.
 
Vi mätte och vägde henne också igår på bvc och hon är fortfarande lite liten och går inte upp i vikt i den takt hon "borde".
 
5-månaderskontroll:
 
Vikt: 6 195 g
 
Längd: 65 cm
 
Huvudomfång: 39,5 cm
 

 

kurvorna tagna från barntotal.se
 
Huvudet är tydligen väldigt litet och där ligger hon två streck under kurvan, hm? Men både jag och F har ganska små huvuden så får hoppas att det bara är genetiskt, vad ska man annars gör liksom, huvudet kan man ju inte göra något åt?
 
Så nu ska vi försöka få in fasta mattider på dagarna med ca fyra timmar emellan matningarna, så att hon är riktigt hungrig när hon väl äter. Fram tills nu har det varit väldigt oregelbundet och ibland har det kännts som att jag ammar dygnet runt hela tiden.
 
Nu ska jag mysa med min sjukling, vi ska ligga i sängen hela dagen!

Kommentarer
Postat av: Barnklädesbloggen: tävlar ut boots från Elodie Details!

Ju äldre dom blir desto lättare är det att få in fasta rutiner på typ allt. Så lycka till!!

2012-09-07 @ 19:52:22
URL: http://blogg.loppi.se/barnkladesbloggen
Postat av: Frieda

Är det BVC son nojar över kurvan? Stella har ju alltid varit liten och ibland stått stilla lite på vikt och ibland på längd, men vårt BVC säger att det är helt normalt och att så länge de mår bra och är pigga så är det liksom inget att fundera särskilt mycket på. Vissa BVC verkar ha som huvuduppgift att få föräldrar oroliga, vilket jag tycker är så synd! Alltså varken du eller F har ju nåt extrakilo, så det är liksom inte så konstigt att inte Nellie har det heller! Peta i henne lite gröt bara och njut! :)

2012-09-11 @ 20:13:14
URL: http://gaaaalet.blogg.se
Postat av: Lina

Hej, har en typ av tävling där du kan vinna en länk i ett av mina inlägg. Läs mer här; http://linaslove.blogg.se/2012/october/inspirations-hjalp.html - om info och annat! Hör av dig om du inte förstår! Puss och kram!

2012-10-14 @ 21:36:17
URL: http://linaslove.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0