v. 26


Jag och lilla Monchi njuter av tiden när vi nu har kommit till v. 26.
Nu börjar magen svälla va? Har så svårt att se hur fort den växer när man lever med den varje dag.

Här kommer en update!
Bebis:
Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.


Mamma:
Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.


Jag:
Graviditetsstrimmor? Help!
Har inte fått några än och jag hoppas att jag slipper. Smörjer in mig varje dag med både fet kräm och havandeskapsolja. Inte för att jag tror att det hjälper men då har jag iallafall ansträngt mig för att försöka slippa dem! Känner av Monchi mer och mer där inne och jag börjar faktiskt tro att hon reagerar när man stryker på magen eller sjunger för henne. Riktigt mysigt :) Eftersom moderkakan förmodligen fortfarande ligger i framvägg är rörelserna som starkast på sidorna, känns sjukt konstigt även om det är mysigt!
Nu börjar även polletten falla för F tror jag. Han känner sparkar varje dag när han myser med magen och han börjar faktiskt fatta att vi ska bli föräldrar till ett litet liv som byggs där inne i min kropp.
Panik eller lycka, marginalen är hårfin :)


Viña del Mar


Idag tog vi bussen till Viña del Mar, som ligger ungefär en halvtimme från huset. Där har vi bara strosat runt, myst på stranden och ätit och druckit gott. Njutit av varandra helt enkelt!
Vi har gått väldigt långt idag och det känns verkligen. Både fötter och rygg känns möra och jag måste ta en del pauser för att orka. Men det gör inget, F följer min takt och jag är glad att få lite egentid med honom :)Idag kom förresten det andra skalvet, mitt i duschandet. Det hade sett kul ut om jag hade behövt springa ut naken och blöt, hehe. Detta skalv var liite starkare än det förra, t.om så att duschmunstycket skakade till, men fortfarande väldigt svagt, tacka gudarna för det. Dock brukar ett skalv leda till flera, men jag hoppas inte det gäller den här gången!


Do not disturb!


OBS!

Do not disturb, we are relaxing!Mysig jul utan strul!


Har haft en jättetrevlig jul här med god mat, trevligt sällskap och bara en massa mys och chill. Inte varje dag man kan fira jul på en solig terass på andra sidan jordklotet!Nu när man ska ha bebis så stjäls ju förstås uppmärksamheten och Monchi fick en massa fint av släktingarna här nere. Mycket uppskattat :)
Bara flickprylar så banne mig om det kommer ut en liten pöjk, hehe. Det roliga är att ju längre tiden går och ju mer tjejgrejer vi får desto osäkrare blir vi om det verkligen ligger en liten flicka därinne.... Vi har ju verkligen förlitat oss på en läkare som inte ens såg könet... Hm.
Den som lever får se!Mycket fint fick vi!


SF-mått


Juste, jag har ju lekt barnmorska i dagarna och mätt mitt SF-mått. Alltså måttet mellan blygdbenet och toppen på livmodern. Detta gör man för att se att fostrets tillväxt utvecklas "normalt". Detta "normala" kan dock skilja sig ganska mycket från person till person beroende på fysisk form mm, men det är iallafall kul att se vart man ligger jämfört med normalkurvan.

Som ni ser ligger jag exakt på kurvan, 23 cm mätte jag nu i v. 25. Ska bli kul att se om man håller sig på kurvan under hela graviditeten.


Feliz navidad!


God jul, Feliz navidad!

Hoppas att alla där hemma har haft en lyckad julafton med mycket kärlek och värme! Jag och min mage sitter i skrivande stund fastklistrade i soffan och kan typ inte röra oss. Av mättnad! Jag är sååå mätt så det känns som att magen i vilken sekund som helst kommer att spricka.
Vi har ätit en massa kött, potatisgratäng, salsor och efterrätt. Kanske inte traditionell julmat men ack så gott.

I det här landet och egentligen alla länder utom vårt eget öppnar man egentligen inte klapparna förrän den 25e och eftersom vi har en minderårig här i släkten som tror på tomten sitter vi nu och väntar på att klockan ska bli midnatt så tomten kan komma. Dem andra dricker givetvis, jag och magen sitter som sagt fast i soffan! Vi ligger fyra timmar efter här så vi har några timmar kvar att döda :)

God jul på er önskar jag, Fernando och lilla pyret!


v. 25


Är mitt inne i v. 25 och det flyter på helt felfritt (peppar peppar)!


Bebis:
Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.
De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.


Mamma:
Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Under graviditeten är det inte heller helt ovanligt att man drabbas av halsbränna eller sura uppstötningar. Många drabbas även av underlivssvamp, läs mer på våra infosidor.Jag:
Jag njuter som bara den just nu. Jag är oerhört tacksam att jag än så länge slipper det onda och jobbiga som många lider av i samband med graviditet. Det enda som är lite halvjobbigt är mina sura uppstötningar som inte alls smakar mumma och som börjar komma tillbaka efter att ha tagit ett uppehåll i några veckor.

Känner mig jävligt otränad, har sämsta kondisen och jag fick träningsvärk i vaderna efter att ha gått ner och upp för en lång trappa. Ryggont är inte så farligt än, men eftersom jag alltid har haft problem med den så anar jag nog vad som komma skall....
Annars växer magen fint tror jag, har fortfarande en rätt så liten mage tror jag om jag jämför med andras men det gör ingenting, bara min lilla prinsessa där inne växer som hon ska. Ska vid tillfälle mäta mitt eget SF-mått då jag är utomlands och rutiner inte fungerar likadant här som i Sverige. Spännande att se vart man ligger på kurvan :)
Har gått upp ca 5 kg.


Jordskalv nr 1


Idag fick vi känna på resans första jordskalv. Det var pyttelitet, knappt så att man kände det men ändå ett skalv!
När vi var här förra gången 08/09 fick jag uppleva en del skalv, starka skalv. Det var ganska läskigt, tänk er liksom att marken rör sig ?! Det är en sak att höra om det på tv och en helt annan när man faktiskt känner marken som fyskiskt skakar under ens fötter.
Den här resan känner jag mig dock mer säker på att det för det mesta inte är någon fara med jordskalv, även om det skulle vara ett starkt sådant. Huset är byggt på ordentliga pålar högt över havet och det här landet är ordentligt rustat för både jordbävningar och tsunamis.
So no worries! 

Har egentligen inte så mycket mer att skriva om, just nu är dagarna lite likadana. Tills poolen är helt färdigställd och gräsmatta är lagd är vi (Läs jag, F jobbar för fullt på tomten) kvar i huset och tar det lugnt här. Men nästa vecka kommer vi nog åka iväg på lite utflykter till andra stränder, större städer mm.

Men att det är dan före dan före dopparedan idag känns ju ganska overkligt!
Julstämning?
Not so much....Julafton 2010, den traditionella julgröten som jag detta året missar :(


I love this life!


Den här vardagen och livsstilen skulle jag kunna vänja mig vid, inga problem. Stiga upp, äta en god frukost, inta solstolen med en bok och bara inte göra så mycket mer resten av dagen. Och så lite utflykter på den också :)

Glöm allt jag har skrivit om graviditetens baksidor, just nu svävar jag på rosa moln! Har inte ont någonstans och med en solkysst bränna börjar jag vänja mig vid min nya kropp och faktiskt gilla den!

Kan inte vara på en bättre plats för att vila upp mig inför det största i livet, tillsammans med min kärlek!


En njutning och förväntan som är svår att beskriva!


Pittoreskt!Nu har solen äntligen kommit till oss och förutom att bara ha slappat de senaste två dagarna har vi även hunnit med lite grönsaksshopping på marknader (i love och önskar att Stockholm hade marknader runt varje hörn), hälsa på släktingar till F och strosat nere i den lilla fiskebyn där vi bor. Det är en så pittoresk miljö här på rent mäklarspråk och det är svårt att ta till sig att standarden här är något helt annat än vad man är van vid. 

  
Horcón, den lille fiskebyn dör vi bor och utsikten ut mot Stilla havet, 100 m från huset


Jag och min mage stortrivs i det här klimatet och värmen känns än så länge inte jobbig på något sätt. Kanske ska återkomma om den punkten om 3 veckor, se vad jag känner då ;)

Vill även passa på att gratta min finaste mamma som fyller år idag (läs igår) den 18 dec! Tråkigt att vi inte kunde vara hemma och fira dig men jag vet att du blev uppvaktad ändå ♥

Älskade Monchi!


Alla som är gravida har ju sitt eget lilla smeknamn på bebisen där inne och såklart har vi det också och har haft det ganska länge. Det är inget jag har skrivit här i bloggen men hädanefter är tilltalsnamnet på lilla bebisen där inne....

Monchi!


Varför?

Ni som känner både mig och F vet att vi är ganska håriga. Charmigt håriga såklart :)
Och vad är sannolikheten att vår bebis kommer att bli luden? Rätt så stor!
Så kalla oss taskiga, men det kan inte finnas något annat än en Monchi där inne, döpt efter den söta apan Monchichi!
Men du är så välkommen så, älskade Monchi! 


Ps. Självklart blir inte detta bebisens "riktiga" namn när hon kommer ut i världen, det vore ju faktiskt rätt så taskigt!


Vart är poolen & solen?


Sen vi kom till huset i onsdags kväll har vi mest sett till att installerat oss, storhandlat och fixat en del. Vädret har inte varit på vår sida här vid kusten, både igår och idag har vi haft ett tjockt molntäcke över oss men det hindrar ju inte mig från att bli bränd ändå! Idag har jag bränt mig lite på bröstet när jag satt ute en stund och läste. Inte trodde jag att jag behövde solfaktor för det!?

Sen ganska länge tillbaka, redan i Sverige har det planerats en pool som skulle ha varit färdig när vi kom hit. Så här såg det ut på tomten när vi anlände i onsdags
Alltså, inte klar på långa vägar... Efter en del utskällning som bröderna Cisternas stod för är poolkillarna här nu för att slutföra jobbet. så nästa vecka har vi förhoppningsvis en pool man kan plaska i!

Mottot i Chile: Mañana mañana!


v. 24


v. 24, nu börjar man närma sig v. 30 och då är man ju nästan där. Shit.... Dem här veckorna kommer bara att flyga förbi eftersom man är utomlands och bara hittar på en massa roliga grejer. Men här kommer en liten update för den här veckan, det lovade jag ju :)

Bebis:
Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne. Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan. Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Vikt 700 gram.


Mamma:
Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Jag:
Ovanstående stämmer ganska precis hos mig. Får ganska snabbt ont i ryggen när jag sitter obekvämt eller går länge. Fötterna svullnar så fort jag har dem i golvläge, så fort jag får tillfälle lägger jag dem högt. Märkte igår att det börjar läcka från brösten, lite halvsnuskigt men då vet man iallafall att kroppen reagerar som den ska!
Känner rörelser i stort sett varje dag, trots att jag tycker att det är väldigt svagt. Knappt så att F känner det med sin hand. Trots att jag redan nu känner mig som en flodhäst försöker jag att njuta så mycket jag kan, inte varje dag man har äran att ha ett barn så nära en, ens EGET barn!


Varmt men snygg blev jag ;)


Vi är fortfarande kvar i Santiago och kommer att vara här tills imorgon kväll, då åker vi till huset som vi ska bo i resten av vistelsen.
Fy h*lvete vad varmt det är! Idag åkte vi in till city för att växla pengar och strosa och redan kl 10 visade tempen på 35 grader. Det var skönt.. Ett tag, men jag känner mig inte riktigt som vanligt förståeligt nog (med en bebbe i magen såklart). Allt som man normalt känner vid värme blir plötsligt 10 ggr starkare. man blir varm fortare, hungrigare fortare, törstig fortare, kissnödig typ varannan minut och allt annat man kan tänkas känna 10 ggr starkare :)

När vi (ganska fort) tröttnat på värmen tog vi oss till ett köpcentrum och där fick jag äntligen besöka en frisör och få mitt hemska hår fixat. Ny färg och bort med dem slitna topparna. För 450 kr fick jag en uppfräschning som inte kunde komma vid en bättre tidpunkt!


Har fixat håret på samma ställe två gångenr nu i Chile och jag har båda gångerna blivit toknöjd! Snacka om valuta för pengarna jämfört med en normalnota på 1 500 kr i Suecia och då går man ofta därifrån bara halvnöjd.

Tummen upp för billig service! √


Framme!


Äntligen framme!

Efter att ha spenderat ca 26 timmar på resande fot är vi äntligen framme i varma och härliga Chile. Känns som att det enda man gjort är att flyga, vilket i och för sig är sant.
Rent gravidmässigt har allt gått bra, har inte kännt något konstigt eller så och Lillan i magen har nog mest varit glad för hon har kickat en del. Eller så gillade hon det inte alls. Hmm..
 Men jag har haft svårt att sova pga mycket turbulens på alla flighterna och faktumet att man faktiskt försöker sova i ett flygplan..Inte särskilt bekvämt.

Nu befinner vi oss hos Fernandos kusin, har precis duschat och vi ska SOVA! Har sovit ungefär 3-4 tim på två dygn och min kropp känner av det så godnatt!
Fick assistans på Madrids flygplats, av min kära F som snällt skjutsade runt mig på våran "trolley" :)

 


Chile 11 dec - 26 jan

Sådärja!
Packat, städat och stödstrumpor på!

Det här blir sista inlägget i detta kalla klimat på mycket länge men i nästa inlägg lovar jag varma solhälsningar :)

Stockholm - Madrid
Madrid - Argentina
Argentina - Santiago

Vår flight avgår 14.50, så snart bär det av till flygplatsen. Pappsen skjutsar så nu sitter jag i lugn och ro och bara väntar på honom och samtidigt tar mig en sista mys med Almis i soffan. F har redan lämnat vårt crib för han behövde hämta lite saker i Knivsta som hans föräldrar glömde ta med sig (Dem åkte för några dagar sedan och ska stanna i 4 mån!)


Kommer sakna alla fina vänner och min familj här hemma, men vi ses i cyberspace! Puss & kram på er alla!
Bild tagen från vår Chileresa 2009. Vilkanen i bakgrunden besteg vi såklart, något utav det
coolaste jag har gjort!
Kaos, kaos & kaos!Överskriften beskriver vårt hem och vår "sinnesro" just nu, ett dygn innan avresa.
Allt känns oarrangerat och opackat, finns massor kvar att göra och vi har ingen tid!

I skrivande stund är jag barnvakt åt tjejerna och har varit det hela dagen och ikväll ska vi till Helena & Victor på glöggfika. På toppen av det känner jag mig lite krasslig och har en tendens till halsont.

Inte konstigt att jag hade högt blodtryck på kollen igår!
Men för övrigt såg allt bra ut och lillans hjärtslag slår som det ska.
Bara tuta & köra!

17 timmars flygresa, here we come!
Mini-jul

På fredagen åkte vi ju till Segeltorp och firade en liten mini-jul. Det var supermysigt och jag insåg hur mycket jag kommer att sakna min familj nu när jag är borta så länge.


Vi fick en massa fint i julklapp. Detta fick jag/F:

Presentkort Bauhaus
Presentkort Honrback
Snösmycke
Mysiga innetofflor
Ljudbok, Mia Skäringer "Avig Maria"
Frontskydd till telefonen

För att itne tala om allt fint lilla bebisen fick. Hon kommer bli en liten bortskämd skit den där prinsessan :)En massa kläder från Ralph Lauren som pappa köpte i Usa förra veckan, ett par rosa converse och mammas egenstickade pippi-tröja!


Mina tjejor!


Efter att ha bakat och stökat i köket i stort sett hela dagen tog jag mig in till stan, köpte ett par mjukisar på Hollister och mötte sen upp mina tjejor Emma & Steffie.
Vi promenerade runt i mysiga Gamla stan, strosade på Stortorgets julmarknad och åt middag på Olearys. Innan vi skildes åt tog vi en fika och snicksnackade nån timme till.

Kommer sakna er!
Nu blir det att packa lite och sen försöka sova, imorn ska vi till barnmorskan på morgonkvisten för att göra en sista koll innan resan och sen bär det av till Segeltorp för att förbereda inför mini-julen!

Juste, passet måste jag hämta ut också...Älskar att vara i god tid :)


Hipp hipp hurra!


Vill även passa på att gratta en av mina fina mostrar som fyller 45 år idag!


Du är värd det bästa!


Här brunhårig, men lika snygg för det :)

Besök hennes blogg vettja, hon skriver alltid en massa vettiga och intressanta grejer!


Julstök & bak


Det här har vi hållt på med hela förmiddagen!Julskinka, köttbullar, julgodis och whoopies. Och så klart pepparkakscheescaken som står i kylen.

Suzie, om du läser, be proud! :)


Eftersom att vi åker på söndag och missar i stort sett all julstämning här hemma har jag tvingat mina föräldrar att ha en mini-jul imorgon med julmat, julklappsutdelning och hela köret. Så det ska bli mysigt, men samtidgt lite sorgligt. Har aldrig varit utomlands så här länge som vi ska och på toppen av det så är man gravid (känslig med andra ord).
Kommer sakna alla här hemma så otrooligt mycket!


Världens bästa!


Har jag nån gång nämnt att jag har världens bästa pojkvän/sambo?

 F har i ett tag hållit på med ett "hemligt" uppdrag till mig och igår fick jag den här underbart snygga shabby chic-gungstolen som han har målat och klätt om!
Han har snappat upp att jag kikat lite på gungstolar på blocket och jag har även sagt lite smått att jag gärna gärna vill ha en charmig gungstol att ha i barnrummet sen när det är klart.

Finaste, I love you
Den här skönheten kommer att pryda barnrummet och förhoppningsvis användas flitigt för många mysiga amningsstunder!


vunnen tävling!


Nu har jag fått hem klänningen som jag vann för någon vecka sen!Superfin, och med lite färg i ansiktet och kroppen så kommer den sitta som en smäck på semestern :)

Tack Ida-Maria

&

Tack Proud.se


Tvätt, tvätt & tvätt....


Det här måste väl vara månadens (Läs årets) tråkigaste sysselsättning?!
Avskyr att tvätta, därför det sker så sällan!
Men senare i eftermiddag ska jag in till stan och träffa Helena & Jossa, så liite motiverad blir jag iallafall att tvätta färdigt så jag kan unna mig lite fritid sen :)


v. 23


Samtidigt som tiden går långsamt går det så fort.
Är redan i v. 23, men har samtidigt en massa veckor kvar. Den här veckan åker vi till Chile och när jag kommer tillbaka kommer förmodligen min mage att vara dubbelt så stor (!?)


Bebis:
Ditt barn är ca 20 cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600 g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.


Mamma:
Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.


Jag:
Halsbrännan har gått över och jag lider inte av något annat som te.x förstoppning. Tack för det :)
Har ibland börjat känna att magen kan bli stenhård, oftast efter toabesök. Men det gör inte ont eller något. Sammandragningar?
Nu går det inte en dag utan att jag känner det lilla livet inom mig, även om det inte är så mycket eller så starkt än. Supermysigt men faktiskt liite obehagligt när man tänker på att det är en levande varelse som sprattlar runt inom mig.
Om en vecka ligger jag i en solstol och njuter av att vara gravid, av värmen och min kärlek som sällskap.
Kunde varit värre!


Mitt lilla hjärtegull


Kolla på söta Alma som precis har börjat löpa, då vill hon helst gömma sig. Precis som vi alla damer vill när vi har lingonvecka :)
Här har hon grävt ner sig under F:s jacka i soffan myser i sin ensamhet.

Tur att man slipper det där i nio månader!
Sötisalma ♥


Läskiga drömmar


Jag drömmer så mycket nu och det speciella med att drömma när man är gravid är att oavsett hur verklighetstrogna drömmarna egentligen är så känns dem sjukt verkliga och jag kan tänka på det jag drömt flera dagar efteråt.
Häromdagen drömde jag för första gången om förlossningen men inte kom det ut en bebis inte, utan två små gråa kattungar. What? Helt normalt, sa barnmorskan då. Välskapta var dem iallafall!

Inatt drömde jag något jättehemskt, ett par som står oss väldigt nära tappade bort sitt barn (vill inte skriva vilka det handlar om men dem har i nuläget INGA barn) på stranden och när dem sedan hittade honom hade han avlidit. Jättesorglig dröm och den vill inte slita sig ur mitt huvud.

Någon som kan tyda drömmar där ute?


Känns skönt att ha en kompis där inne iallafall som tröstar en när det behövs. Tidigt imorse kl 05 vaknade jag av att det var liv inne i magen, aldrig har hon rört sig så mycket!
Hon låg och sparkade mig i sidan vilket kändes väldigt påtagligt eftersom att där ligger inte moderkakan i vägen. Starkaste sparkarna hittills och det var skithäftigt! Vi låg och mös ett tag innan jag kunde somna om, med tryggheten att ha lilla pyret närmast hjärtat ♥


2:a advent


Idag åt vi frukost till julmusik, måste få igång någon sorts julstämning här känner jag, vi åker ju om en vecka och det är ju trots allt 2:a advent!
 Jag har dessutom bakat en pepparkakscheescake, städat ur skåpen i köket och såklart haft på högsta volym på julmusiken på vår nya trådlösa Iphone-docka.
Grym uppfinning!


Alma tycker såklart att matte är knäpp och vill helst vila i lugn och ro!
Kolla blicken liksom ;)


Badhuset & myskväll

Igår var vi med Maja och Klara på badhuset, någonting dem älskar!
Jag är däremot inte ett lika stort fan av att vistas i badhus. Kallt vatten, man blir klibbig och det är jämt mycket folk och spring.


På kvällskvisten tog jag och Almis en sväng till min Helena och myste där hela kvällen, med nachos, djungelvrål och en massa tjejsnack.

Ge mig en drink!


Åååhhh, jag har sånt sug efter en isig drink, och har haft det ett bra tag! Alkoholfri såklart :) 

strawberry daiquiri
Pina colada
Margarita cocktail

You name it!
Den här goda drinken dracks med Emma på Scandic Malmen för ett bra tag sen. Råkade även bli en springnota den kvällen, oops!


Sömnlös vs sömntuta


Vaknade tidigt idag, trots att jag inte somnade förrän 01.30 ungefär. Det är verkligen jätteolika, igår vaknade jag inte förrän 10.30 och var huur trött som helst och idag har jag bara sovit några timmar och vaknar superpigg. Tröttheten kommer väl senare idag :/

Idag är det fredag!
Jag ska bl.a till en salong och plocka mina ögonbryn samt färga dem och ögonfransarna. I hopp om att jag inte behöver sminka mig så mycket när jag är i Chile och ändå känna mig lite fräsch. Bara det inte blir som sist när mina ögonbryn färgades alldeles för mörka...Då blev jag kallad Olga här hemma..Fråga mig inte varför, haha!


På tal om något helt annat, här är huset vi ska spendera sex veckor i när vi anländer till Chile. Det tillhör F:s familj.Och just nu byggs en pool på tomten så semestern blir lite extra njutbar :)


v. 22Nu kommer magen för den här veckan!
Och med magen börjar även lite kärlekshandtag, lite rumpa och lite annat smått och gott växa. Trevligt!Bebis:
Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.


Mamma:
Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.


Jag:
Vid det här laget känner jag bebis röra sig där inne ibland, men jag vill ha mer mer! Hon puffar mig i lugna stunder, tex när jag ska sova och det är supermysigt. det är då vi bondar :)
Har inte märkt av något av ovanstående, inga läckande bröst, inga mörka gigantiska vårtgårdar och inga pigmentfläckar. Har än så länge klarat mig helt utan smärta i bäckenet och ryggen, men fötterna känns ibland något svullna. Tur att min kärlek är så snäll och masserar mig när jag behöver ♥

Många kvinnor känner sig ju mer attraktiva när dem är gravid och älskar sina former... Inte jag!
Tycker att jag blivit lite lönnfet, min midja har försvunnit och jag känner mig ovanligt "ful".
Försöker min lilla prinsessa sno all min skönhet tro?  


RSS 2.0