Fix & trix



Äntligen har jag fått hämta ut min lilla svarta (datorn) som har varit på lagning. Nu kan jag använda mitt roliga bildredigeringsprogram igen :)

Har även varit och ansökt om pass idag, i god tid verkligen. Men det ska vara klart på tisdag så det är lugna puckar eftersom vi inte åker förrän nästa söndag!
Nu är det inte så mycket som ska ordnas och köpas innan resan men jag känner att vi har vääldigt mycket att göra när vi kommer hem sen i slutet på januari. Sätta upp väggar så vi får ett extra rum, inköp av garderob och allt annat man behöver innan lilla pyret kommer...Men det ska bli kul och spännande att långsamt förbereda för en till familjemedlem!


Senare idag ska vi iväg och hämta F:s systerdöttrar på dagis och imorn ska jag hämta Linus på dagis, måste se till att få mycket tid med dem innan vi åker, kommer ju få abstinens när vi är borta!

Ha en underbar dag!


Mina favoriter!



Tur att man har vänner som kan!

Vadå, ska man inte för två när man är på smällen?? :)

Ibland får man faktiskt göra det tycker jag, speciellt när man har så bra vänner som kan baka!
Kom precis från min fina vän Suzan, som har sitt andra barn i magen och som bakar väärldens godaste kakor och bakelser. Detta är min lilla fikatallrik jag blev bjuden på idag!




Ett urval av macarones, fyllda dadlar, whoopies, pepparkakscheesecake, saffranspannacotta mm.

Bortskämd?
Ja tack!

2 veckor kvar!


Om två veckor bär det av till Chile, det ska bli såå skönt!




1:a Adventmys


Hoppas att alla får en mysig första advent, vi började dagen med en mysfrukost framför tv:n :)


Jag och mamma tänkte trotsa "ovädret" och åka till stan och strosa lite.
Paraplyet är med, ciao!

v. 21


Nu börjar magen växa, and I love it!




Bebis:
Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer.
Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

Mamma:

Nu börjar en härlig tid. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Humöret brukar vara stabilare och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än.
Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo. Viktuppgång är individuell. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon.

En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att barnet i magen nu upplevs alltmer som individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.

 

Jag:

Har gått upp ca 3 kg och tycker att jag äter bra och näringsrik mat (förutom idag då det blivit en del choklad och djungelvrål). Vill hoppas att viktuppgången fortsätter i denna långsamma takt om jag ska vilja visa mig i bikini om 3 veckor.
Börjar känna av mina hormoner och att humöret skiftar, kan vara hur lycklig som helst en sekunden för att andra sekunden behöva hålla tillbaka tårarna. En riktig berg och dalbana.
Har lite halsbränna som kommer och går samt att mycket snurrar i huvudet innan jag somnar. Men när jag väl somnar sover jag rätt så gott och behöver inte gå upp och kissa någon gång. Lillan har väl inte hittat kissblåsan än :)


kvällsmys


Efter att ha smällt i mig två såna här fruktskålar med grädde igår kväll somnade jag gott kan jag lova!







Lillan tyckte att det var lika gott som jag!

Gravidlista

Gravidlista.

Såklart man måste göra en gravidlista! :)



När fick ni reda på att du var gravid? 8 augusti 2011, då var jag i vecka 6.
Beräknat förlossningsdatum: 8 april 2012

Berättade för familjen: För bådas familjer samma vecka, alltså v 6.

Har du mått illa? En del i början men nu i efterhand var det nog inte så farligt.

Foglossning? Nopp
Andra krämpor? jobbig molvärk i magen och trötthet de första veckorna, nu en del nedstämdhet och orklös.

Avsmak för något?: I början kände jag avsmak för all mat, kunde absolut inte laga maten själv och hade svårt att äta överhuvudtaget.

Cravings? Inget speciellt faktiskt, än så länge.

Vad tror du att det blir för kön? Om ultraljudet inte ljuger så blir det en liten prinsessa, already checked!
Första ultraljudet: På Mama Mia när jag var i vecka 11. vi ville se att det verkligen va nån där!
Andra ultraljudet: På Mama Mia när jag var i vecka 18.

Behöver du kissa ofta? dagtid ja, nattetid nästan aldrig.

Hur mycket har du gått upp i vikt: ca 3 kg

Vilket sjukhus planerar ni att föda på? Danderyds sjukhus.

Är du rädd inför förlossniningen?
Klart man är nervös men jag försöker att inte tänka på det, allas förlossningar är ju olika och det är svårt att föreställa sig hur det blir. Det enda jag vet är att jag MÅSTE gå igenom det så det är bara att köra!

Att vara gravid.


Jag har en mycket klok kusin som heter Katarina som vågar snacka. hon skrev precis ett mycket intressant inlägg på hennes blogg om graviditetens baksidor. En graviditet blåses ju ofta upp som något helt underbart och klagar man på denna fantastiska gåva är man otacksam.

Jag har haft tur som inte fått några fysiska graviditetskrämpor än så länge, halsbrännan som jag led av i två dagar känns inte direkt som någon jättegrej att klaga över.
Borde jag då sväva på rosa moln och tycka att min graviditet är helt underbar?
På ett sätt gör jag det. På ett annat inte.

Förutom att jag faktiskt tycker att det är skithäftigt att bli mamma och och att det är helt underbart att få bära ett liv inom sig går dessa tankar genom mitt huvud varje dag och det är inte alltid lika underbart:

  • Jag, mamma? Hur fan då?
  • Klarar vi oss ekonomiskt, har vi råd att ge vårt barn vad hon förtjänar?
  • Vad ska jag göra i resten av mitt liv för att vårt barn ska få så en så bra uppväxt som möjligt?
  • Hur länge kan vi bo i vår tvåa, vart ska man köpa hus nånstans?

En bråkdel av alla frågor som cirkulerar i mitt huvud dagligen.
Dessa frågor kan göra mig sömnlös och helt knäpp, vi ska faktiskt bli föräldrar! Det är ju hur stort som helst och så mycket ansvar och beslut som ska tas.

Så, trots att man har en komplikationsfri graviditet utan fysiska krämpor finns det annat som tynger en och som man egentligen inte alls kommer bli klokare av förrän man sitter där med ett barn i famnen.
Vårt barn.
Som SJÄLVKLART
kommer att vara helt underbart.

Missförstå mig rätt.

Halvvägs!



Du är på dag 140 av 280. (50%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 6 fulla dagar (v19+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 8 april 2012
Du har 140 dagar kvar till beräknad förlossning.




Kan ni fatta?!

Det kan iallafall inte jag....

Vart tog helgen vägen??


Är helgen redan slut??

Kom precis hem från föedelsedagsfirande av F:s syster och hennes sambo (Ja, dem är faktiskt födda samma år, samma dag). Blev lite för mycket söta kakor för min del, magen gillar inte det så nu är det soffläge som gäller, med svullen mage och mjukisar.

Annars har jag varit i stan idag med min fina vän Steffie. Lite catch up, shopping och fika såklart :)

Idag är det ju söndag och då är det dags för veckans bästa serie, Jersey Shore. Nån som följder det?
Måste ju vara det roligaste underhållningprogrammet som gjorts på länge, haha.
MTV, 22.00!




Vi myser i soffan och Alma myser med Båtsman, sött va!

Pyntet är framme


Här hemma har vi redan skapat lite julstämning!






God jul önskar Alma!

Newbie is the shit!

Vilket fint väder det verkar vara idag! Inte för att jag har varit ute än men det ser soligt ut iallafall. Jag har använt förmiddagen till att städa och tvätta, alltid lika kul....

Kanske man ska ta sig ur morgonrocken och göra något vettigt av dagen! Är väldigt sugen på att gå på julmarknad och känna av lite julstämning... Inte är det för tidigt väl...?

Var på Kappahl igår och plockade ut en gratis body som jag fick i Allt för föräldrar's gratisbox. Det gäller att ta alla chanser man får ;)



Nu förstår jag all hysteri kring Kappahls populära kollektion Newbie, deras babykläder är ju gudomligt fina OCH av bra kvalité. Passade även på att köpa ett par matchande mjukisar till Lillan, blev så sugen!
Dock är jag så himla osäker på storlek, vad ska man köpa? Vill man att det ska kunna användas direkt eller ska man tänka långsiktigt? Tänk om det kommer ut en 5-kilosklump och stackarn inte kan ha något i strl 50/52?
Det här setet är i strl 56, kände att det var en bra storlek att köpa, trots att jag egentligen inte har någon aning om vad jag håller på med :S


v. 20

När den här veckan är slut har halva graviditeten gått, helt sjukt ju!
Att tiden kan gå så långsamt och snabbt på samma gång är ju märkligt, men det är precis så det känns.




v. 20 (19+4)

Bebis

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Mamma
Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten. Järn finns i blodpudding, kött, ärtor och bröd. The, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. De flesta gravida brukar rekommenderas tillägg av järntabletter från denna vecka. Hör med din barnmorska.

Jag

Mår fortfarande hur bra som helst rent fysiskt. Vill mig tycka att magen växer lite för varje dag, även om den fortfarande är ganska "liten". Den här veckan var en stor milstolpe då vi kände små sparkar (tror vi) för första gången. Väntar med spänning på alla kullerbyttor och boxningsmatcher där inne. Har även försäkrat både mig, bebisen och F, ifall något händer (peppar peppar). Däremot måste vi skaffa en extra försäkring som gäller utomlands efter v. 28 då jag kommer att vara i v. 30 när vi flyger hem från Chile.

Jag är såå nyfiken på vem du är som gömmer dig där inne, om man ändå kunde få komma in och leka med dig en stund

You cheer me up when I´m down


Han vet hur han gör mig glad, min andre hälft!
När han kom hem från jobbet och mötte en grinig/tårfylld Camilla gick han raka vägen till närmsta affär och köpte hem lite gottgott.


Piroger, nachos med guacamole, grönsaker och dip

Det är en speciell tid under graviditeten med mycket hormoner och känslor och jag är såå lycklig och tacksam att jag har en pojkvän som jämt stöttar mig och som tar ner mig på jorden när det behövs. Han kommer utan tvivel bli världens bästa pappa!


Gullegull under vår förra resa till Chile 08/09


Älskar dig! ♥


Det blir bättre

Snart är vi här!







Nu är det inte långt kvar tills vi befinner oss på betydligt varmare breddgrader och just idag känns det väldigt bra att ha i tankarna då jag har en dålig dag.
Känner mig allmänt nere, trött och allt blir fel. Jag har lärt mig att man får ha såna dagar så länge dagen efter är bättre och det hoppas jag verkligen!

Första sparken



Igår, i v. 20 (19+2), i sängen tror vi att vi kände Lillans första spark!

Eller det var nog mer som att hon buffa lite, men man kände det ganska tydligt när man la dit handen, både jag och F. Tre små svaga minisparkar blev det, men det var coolt att äntligen känna nåt!
Det måste ha varit Helenas förtjänst som var här igår och förgyllde både min och Lillans kväll :)

Nu drar jag till Nykvarn för att vara barnvakt åt världens bästa Linus!

I won!

Jag som aldrig ställer upp i tävlingar för att jag aldrig vinner, har nu vunnit en tävling!

Ida-Maria
hade en tävling i sin blogg att man kunde vinna ett valfritt plagg från proud.se och jag tänkte att jag drar en ren chansning och provar, hade ju så gärna velat ha en fin klänning att ha när jag är i Chile nu i vinter.

Och jag vann! Tack Ida-Maria för den fina klänningen och en givande blogg :)

2011-11-11, livets hjärta

Juste, glömde dela med mig av det absolut viktigaste!

2011-11-11

Ett mycket viktigt datum.
Det var dagen vi fick höra ♥-slagen på vår lilla prinsessa.
Åh vad underbart det var! Det var den bästa bekräftelsen på att någonting lever inom mig och det någonting är på väg att bli det viktigaste i ens liv.

144 slag låg det lilla livets hjärtslag på och då sov hon, sötnos.
Fick även reda på att min moderkaka ligger i framvägg, alltså "närmast" magen om man säger. Det gör att det kan ta längre tid för mig att känna av fosterrörelserna eftersom moderkakan ligger i vägen och dämpar rörelserna, men snart så hoppas jag att jag får känna en liten spark eller kullerbytta därinne!

F lyckades fånga hjärtljuden på film, allt för att ni ska kunna dela den här upplevelsen med oss,
enjoy!


Gbg 11/11- 13/11

Vi har blivit så himla dåliga på att ta kort nuförtiden, det måste det bli ändring på! En kombination av en bra men otymplig kamera (Nikon D3000) och ett så ostrukturerat skrivbord på datorn så det blir tråkigt att lägga in bilder.

Men det blev några bilder från Göteborg iallafall,

tack Danijel och Linda för era öppna armar och en jättemysig helg med er och lilla prinsessan Sienna!


S J U K!

Hej på er!

Har haft en jättetrevlig och mysig helg i Göteborg med gott sällskap, god mat och lite kvalitetstid med min älskling.
När jag vaknade på söndagen kände jag mig dock inte helt frisk och bilresan hem blev lång och tråkig. Idag är det måndag och jag är sjuk!
INTE KUL!

Känner mig helt hängig, ont i halsen och tokförkyld. Det enda jag har gjort idag är att ligga i ryggläge, men såklart varvat soffan och sängen för att det inte ska bli alltför långtråkigt :)
När F kom hem från jobbet hade han med sig alvedon, blåbärssoppa och bananer, allt enligt mina önskemål. Vilken ängel!



Min lunch idag, fiskbullar med potatis. Ett måste när man är sjuk!


Myshelg i Göteborg

Är såå trött!
Har varit barnvakt åt min systerson Linus idag och dagen har bestått av LEK, fullt ut. Än så länge har man ju privilegiet att kunna lämna tillbaka ungen när man inte orkar leka längre, men snart så gäller 24 h uppassning och 100 % uppmärksamhet åt min egen lilla knodd. Cant wait!

 
Imorgon är en av många milstolpar jag och F kommer att gå igenom under tiden som blivande föräldrar. Vi ska nämligen till barnmorskan och lyssna på s.k fosterljud. Är inte hundra på allt vi kommer att få lyssna på men jag antar och hoppas att vi kommer att få höra vår prinsessas underbara hjärtljud.
Lycka!


Direkt efter besöket på Mama Mia drar vi till Göteborg och spenderar en helg där. Vi ska hälsa på några vänner där och samtidigt få njuta av varandra i en annan miljö, på hotell!
Med hotellfrukost...Mmmmm!


Morgonkula

Måste bara dela med mig av denna bild som togs imorse precis när jag vaknat!




Magen är stenhård, formad till en kula och väldigt centrerad till nedre delen av magen. Under dagen tycker jag att magen är mer "utspridd" över hela frampartiet liksom men just på morgonen ser den så här rolig ut. Dock, när jag varit på toa och tömt blåsan är det som om en ballong sjunker ihop och magen blir mjuk och "utspridd" igen.

Någon som vet varför?


v. 19

Är i vecka 19 nu och det känns att det börjar hända saker lite snabbare!




Bebis
Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.

   

Mamma
Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.
Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan.



Jag
Äntligen börjar jag känna mig gravid! Magen putar ut och det känns inte som att det är på gränsen till mullighet längre utan jag är faktiskt är gravid!
Mår fortfarande hur bra som helst, känner inga sammandragningar eller bäckenkänningar som jag vet många andra tyvärr gör. Men det är ju iofs ett tag kvar också.... Det enda jag har "drabbats" av är halsbränna som jag led lite av igår kväll men vad gör det om hundra år?!


Långresa till Chile

Har precis klickat hem den här snygga bikinin från Nelly.se!




Jag kommer förmodligen inte vara lika slimmad som den snygga tjejen på bilden men det är oväsentligt :)

Jag och F åker till Chile den 11 dec - 25 jan, alltså i sex veckor!

I stort sett hela F:s släkt förutom hans egna föräldrar bor i Chile så vi försöker åka dit så ofta vi kan. Och det här blir sista gången vi reser på tu man hand och bara kan ta hand om varandra så det ska bli en helt underbar resa! Sen att jag är nervös för främst flygresorna är en annan femma, men eftersom jag vanligtvis inte är en orolíg person ska jag hålla huvudet kallt och ta det precis som det kommer!

Det är bara en månad kvar till avresa, wiiiee!


Jag är Zlatan

Vill ha!




Men såklart är den första upplagan redan slutsåld.....


En riktig lekhelg

Från lördag morgon till söndag kväll har det verkligen vart fullt ös den här helgen, kul men det gör att helgen går snabbare!

I lördags vankades det ju tjejmiddag i min systers bröllopsanda, det var supertrevligt och jag tror att hon var väldigt nöjd också :)

I söndags hade jag lite kvalitetstid med min pappa och sen en trip till Segeltorp (mina föräldrar) för en massa lek med Linus, min systers underbara son. När jag lekt av mig lite där åkte jag hem igen och då blev det ännu mera lek när F:s syster, hennes kille och deras två prinsessor kom förbi på lite hemmagjord pizza.

Kan säga att både jag och F totaldäckade senare på kvällen i vår nya gudomliga säng. Älskar verkligen vårt sovrum, bara en hissgardin som saknas och den ska beställas från Morsan & jag har jag redan bestämt.



Nu ska jag iväg på jeansjakt! Är trött på att nuförtiden behöva knäppa upp första knappen på alla byxor för att få plats.

Ha en underbar måndag!


Full rulle

Igår var en bra dag och kväll, det är alltid mysigt att umgås med människor man håller nära :)
Och inte blir det sämre när man gör gudomlig middag!



Fick även en jättefin present till vår lilla prinsessa från Malin som jag träffade tidigare på dagen.
Tack Malin!

Nu är det full rulle här hemma med förberedelser, ikväll är jag värdinna för en tjejmiddag för min syster och hennes kompisar som inte kom på hennes bröllop i somras (eftersom det bara var familj inbjudna) och det blir middag, filmvisning från bröloppet och en massa annat kul!


Stockholm C nästa

Idag ska jag in till stan och fika med en gammal kollega, ska bli väldans trevligt. Sen drar jag vidare till Helena och spenderar min fredagkväll där, se vad vi hittar på för kul.

Have a good one!


Dagens jag!


v. 18

Är i v. 18 och ser mig allt tyda en liten bula på magen. Den går iallafall inte att dra in så det måste väl betyda att det är en gravidmage :)
Fortfarande varierar storleken på magen beroende på morgon, kväll, svullnad, hunger mm. Men nu har jag inga tvivel längre, och jag börjar stiga ut ur fantiasibubblan och faktiskt hamna i verkligheten. Jag har en bebis där inne  ♥




Bebis
Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.


Mamma
Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka.


Jag
Jag känner än så länge inga tydliga rörelser där inne men jag troor att jag en morgon för någon vecka sedan kände ett litet fladder, men det var det enda. Och jag vet inte ens om det var det. Annars stämmer det här me "spökmånad". Jag vet att det gömmer sig något där inne och jag känner det när jag trycker handen mot magen men rent fysiskt mår jag precis som vanligt.


Veckor & dagar, dagar & veckor


Nu har jag ändrat veckor på mina magbilder här i bloggen, så nu ska det vara rätt! Nu får jag banne mig förlita mig på 8 april som BF för jag orkar inte ändra en gång till!
Vilken djungel det är med att räkna fulla veckor och gångna dagar och allt det där. En helt ny värld som man måste sätta sig in i.

Har faktiskt fått mage nu tycker jag! Ska lägga upp en bild snart tänkte jag, då ska ni allt få se :)




En helt annan bild från härliga sommaren, jag och Maja (F:s systerdotter)


Drömmen om ett barn

Jag har fastnat för den nya programserien som går på 3:an, Drömmen om ett barn.
Jag blir så tagen av det programmet varje gång, vet inte om det är för att mina hormoner spökar med mig eller om jag helt enkelt ser det här med barn och graviditet på ett helt annat sätt nu när jag själv är inne i det liksom.


Nu öppnar jag mig här helt öppet, hoppas ingen tar illa upp. Vill bara berätta min historia.
 Min graviditet är inte planerad, dvs vi bestämde oss inte för att "sätta igång", utan jag bara blev gravid.
Rent tidsmässigt var detta inte så bra tajming, jag hade precis sagt upp mig från mitt jobb, försökte bestämma mig vad jag vill göra istället och F har för inte så längesen startat upp ett eget företag.


Många tjejer där ute, precis som jag har många gånger, tagit ett eller två graviditetstest för att försäkra sig om att ens slarv i sänghalmen inte fick någon konsekvens.
När mitt graviditetstest visade två streck var det så overkligt, men samtidigt blev det ett helt underbart ögonblick och något inom sa mig att det här var helt rätt, det kunde inte komma vid en bättre tidpunkt. Ett enormt välkommet besked!


Men jag började även tänka, och gör det fortfarande, att det hade lika gärna kunnat vara ett negativt test och nästa med och nästa efter det. Man har så lätt att ta saker för givet här i livet och det här med att skaffa barn är inget undantag. Hur många gånger har man inte tidigare i sitt liv sagt "när jag blir gravid", "när jag får barn"? Finns liksom inget annat alternativ, inget annat utgångsläge. Och hur många gånger har man inte hört folk säga till en "när ska ni ha barn då", "är det inte dags att sätta igång snart, ni har ju vart tillsammans jättelänge" utan att person bakom frågan har en aning om vad som försigår mellan de fyra väggar det faktiskt angår.


Jag kan bli så arg på att folk tar för givet, att jag själv har tagit för givet och att det finns så många som inte vet the real deal. 10 - 15 % av alla par i Sverige kan faktiskt inte få barn.
Jag kan själv känna att jag får dåligt samvete att jag blev gravid "bara så där" medans andra försöker och försöker utan att det händer något.


Samtidigt känner jag mig så lyckligt lottad att jag sitter här med en bebis i magen, att min kropp faktiskt inte har stött bort den eller att något annat otänkbart har hänt än så länge.


Jag hoppas att man kommer att kunna forska vidare och gå djupare in på vad ofrivillig barnlöshet egentligen beror på, och att man kommer på ett sätt där procenten kan minska avsevärt!


Ullared & SPA

Hej på er!

Kom hem från Ullared igår kväll, idag har jag varit hemma och pysslat med att få iordning här hemma efter att jag spred ut allt jag köpt.

Ni som suckar när ni läser att jag varit på Ullared, Underskatta inte!
Finns väldigt mycket bra saker till betydligt lägre priser där, och mängden "konstiga" människor understiger det antal som kanal 5 visar i deras serie. Så ni som inte varit där någongång, gå emot strömmen och våga ta steget! :)



Hade två väldigt trevliga dagar med pappa och brorsan. På hemvägen åkte vi till Vadstena och besökte ett SPA där. Det var ju inte jag så förberedd på så jag fick låna en baddräkt, jag bjuder på den ;)





RSS 2.0