Bebisgos och klappa mage


Igår hade vi besök av Helena & Victor och det var lika trevligt som vanligt. Trots en mysig mage i vägen satt Nellie toknöjd hos Helena, såå söta :)




Verkar som om dem fick ett litet halleluja moment :)

Det är så himla kul att Helena ska bli mamma om bara några veckor, ser fram emot många dagar tillsammans i höst, med våra bebisar! 




Låt mig få presentera.....



Nellie Mercedes Susanne Kramar Cisternas!



Ja, det tog oss bara 2,5 månad att komma överens om vad den lilla flickan ska heta i efternamn. Jag gav med mig till slut så F:s efternamn får leva vidare men inte mitt...
Näe, men det känns bra, vi har lagt dit mitt efternamn också och självklart ska Nellie få välja vilket efternamn hon ska bära när hon är så pass gammal att hon kan ta det beslutet själv.


Kärt barn har många namn, vårt barn är definitivt kärt!



Tack för kloka morsor!


Tack ni som kommenterade mitt förra inlägg angående den "jobbiga" ungen. Skönt att få lite feedback från andra kloka morsor och att man faktiskt inte är dum i huvudet som tycker så ibland.
 Dock tror jag att min lilla 2,5-månaders har varit inne och smygläst bloggen för efter det inlägget har hon varit en liten ängel, både natt som dag ♥

Nästa steg är bara att få henne att sova längre om nätterna, det hade varit grymt nice för mammans psyke och välmående. Kanske ska jag skriva ett inlägg om hur jobbigt det är att vakna flera gånger per natt, kanske hon hör min bön även då :)




Uttrycket "barn är som sötast när dem sover" stämmer ofta :)


 


Midsommar


Som vanligt på midsommar var vi på Kanan, där vi för tillfället har besök av några familjevänner från England. Dagen bestod av att äta, äta och äta. Och såklart att umgås lite också :)




Dagen efter var inte alls lika rolig, dåligt väder och trötta miner. Nu har vi kommit hem, har kikat på film och bara slappar. Känns som att det är söndag idag, men så glad man blir av att komma på att det bara är lördag!


Bad mama?


Att jag tycker att jag har världens bästa och finaste unge är väl helt självklart, det tycker ju alla mammor om sina egna avkommor.

Jag HAR världens bästa unge!

Med detta sagt och då även mitt samvete renat kan jag också säga att jag kan tycka att min unge kan vara världens jobbigaste unge ibland. Usch, får dåligt samvete bara jag skriver föregående mening.

Är jag knäpp som har dessa tankar ibland?

Idag har varit en sån jobbig dag. Allt börjar med att man har en dålig natt vilket såklart ger en dålig start på dagen. I många försök till att få min unge nöjd, vi går till parken och hänger lite, hon får sova precis hur länge hon vill utan att något stör henne och hon får mat så fort hon behagar så ligger hon ändå på den där hårfina gränsen till ständigt missnöjd.

När pappan kommer hem nästan slänger man ungen i famnen på honom och beklagar sig att det faktiskt inte alltid är så lätt att ta hand om ett barn hela dagarna, det hade han vetat om det var han som var matmaskinen. Som om han kan göra något åt saken liksom!

Det jag vill säga är alltså, att även om jag fylls av kärlek varje gång jag tittar på min finaste dotter oavsett om hon är missnöjd eller på jättebra humör så finns det stunder då jag bara vill ha egentid. Nu har jag kört iväg pappan och ungen till affären och jag får ca 20 minuters egentid, men konstigt nog saknar man dem ändå :) 

Snälla säg att det finns någon annan som tycker sin unge är jobbig ibland?




Världens bästa unge (inte alls jobbig) bara några dagar gammal


Insomnia!


Gud så trött jag var imorse. Av någon anledningen bytte jag och F sida inatt så att han skulle få ta kontrollen över spjälsängen då jag blir så lättväckt av Nellies stånk och bök hon alltid får för sig att göra nattetid. Det resulterade tyvärr i att jag låg och "halvsov" istället, väntandes på att få höra detta bök och stånk. Inte nog med det så ville det söta lilla livet ha mat ovanligt ofta inatt. Hon somnade för natten redan 19.30 (mycket ovanligt) och ville sedan ha mat dessa tider: 23.00, 02.00, 04.00, 06.00 & 09.00. Phu!

Nu ligger hon och sover en liten eftermiddagsnap efter att vi har promenarat och hängt lite i Hagaparken.



På vägen hem mötte vi upp Nellies faster som jobbar ute i Frösundavik för lite bebisgos



Dagens dilemma när lillskiten sover... Röja i lägenheten eller sola på balkongen?

Hmm..Svårt val :)


Body of change


Igår tog jag min första löprunda på hur länge som helst, usch vad tung jag kände mig! Det har gått ca 10 veckor sedan förlossningen och det känns som att jag inte har något att skylla på längre när jag går runt och klagar över min förändrade kropp...

Så nu har jag bestämt mig för att börja träna igen, om än i lugn takt. Snabba promenader med vagnen och lugna löprundor utan vagn kommer mina dagar att bestå av, och så komer jag att försöka hålla mig ifrån det onda sockret, iallafall på vardagar :)


Mitt mål är alltså att förbränna och jag hoppas hoppas att min motivation och disciplin håller i sig för jag vill så gärna trivas i mig själv igen!




På morgon-PW...


Hemma igen


Nu är vi hemma igen efter några intensiva men fantastiska dagar nere i Malmö. Eller igår kom vi ju faktiskt hem, men jag var så otroligt trött så jag tokdäckade kl 22 i den stora sköna sängen.

 Vi har haft det helt underbart nere hos min släkt, åh vad jag älskar dem! Vi har hunnit gå på student hos min duktiga kusin Amanda, haft grillkväll hos min moster Åsa och hennes fina familj, haft myskväll hos Emmelie, hängt med min älskade mormor och bara umgåtts med kusiner/släkt hela helgen helt enkelt. Jag behöver väl inte nämna att Nellie tog alla med storm heller :)


Fina Amanda springer ut...



Coola tjejen o sina solbrillor & den lilla familjen



Dumma som vi är glömde vi kameraladdaren hemma så har knappt knäppt några bilder alls :(


Fixartisdag



Idag är en fixardag med städ, tvätt och packning på schemat. Imorgon åker vi nämligen till Malmö. Vi ska bila ner med skruttan, det blir ett intresant projekt att se hur många timmar det tar. Vi kommer att passa på att börja rulla när hon vaknar sin andra gång på natten runt 04, då är man ändå så pigg.

Det ska bli väldigt kul att träffa alla där nere och vi brukar alltid ha fullt upp när vi är där så med största sannolikhet kommer bloggen hamna lite i skymundan dessa dagar. Kommer hem på måndag igen så där är jag back on track.

Kommer nog att uppdatera på Instagram regelbundet eftersom man alltid bär med sig telefonen så ni som är nyfikna på mitt liv utanför bloggen följ mig gärna där!



Ckramar
på Instagram.



Morgonmys


Finns det något mysigare än att mysa ner sig i sängen med en morgontrött bebis?





This is life and I love it!


Liten har blivit stor...



Min lilla söta bror har blivit stor och igår var han på niornas bal i Segeltorpsskolan.




Babyshower!


Igår skulle ju jag på lite kvällsmys till Helena och hennes goa mage, men vad hon inte visste om var att vi var några stycken som plingade på hennes dörr och hade en liten överrasknings-"babyshower". Ingen värstinggrej men överraskad blev hon allt! En fin blöjtårta hade gjorts och en korg med välbehövliga mamma- och bebisgrejer lämnades över till den blivande mamman.

En riktigt trevlig kväll blev det!




En chockad men glad Helena ♥



Hoppa för livet!


Som vanligt har en helg flygit förbi i rasande takt och det är måndag igen.
Den här veckan kommer att gå fort den med för på onsdag tar vi vårt pick och pack och bilar ner till Malmö för några dagars umgänge med min underbara släkt.

I helgen har vi hunnit med att gå på student, 60-årskalas och middag hos goa vänner. Men detta var ändå roligast på hela helgen...

:)





Idag väntar första mammaträffen!
Hoppas verkligen det finns någon man klickar med, det hade varit roligt med någon i närheten att gå långa promenader med.

I eftermiddag ska jag & Nellie till finaste Helena men först blir det ett stopp i Segeltorp där jag ska dokumentera när min lilla (?!) bror ska på nians bal.

So long!


Nellie 2 mån!


Idag blir min fina tjej 2 månader och det ska firas med buller och bång!

Nerå, det ska inte firas men en extra tanke kan väl ägnas min söta dotter som för två månader sedan äntrade vår stora värld och tog oss med storm från första stund.

Jag är absolut inte unik som sägger detta, men guuuud vad tiden går fort! Varje dag njuter vi av denna lilla människa som gör oss så lyckliga!

Lilla Nellie ger oss svarsleenden när vi busar med hennes mage eller sjunger gulliga visor. Den populära bebisrösten funkar också alternativt bara att F visar sig tydligen, det tycker hon är jättekul. Hon har inte riktigt fått ur sig ett riktigt skratt eller joller än men det kommer nog närsomhelst för man ser hur hon kämpar med att få ur sig något sorts glädjetjut.

Natten ser ut som så att hon somnar runt 23, vaknar vid 02-03 och får i sig ett mål mat och sover sedan vidare till 06 ungefär. Då myser vi en stund, pratar lite med varandra och så brukar hon somna om efter någon timme och sover till nio ungefär. Dock har vi inte riktigt fått snurr på rutinerna nattetid än, många nätter är jättebra där hon bara somnar om efter att hon ätit men lika många nätter är jobbiga när hon vaknar och totalstrejkar tutten av någon anledning och det tar en timme att bara lugna ner henne och sedan ytterligare en timme innan hon somnar om.

Hon har börjat somna själv i sin säng både på dagtid och på kvällen när hon ska sova (jätteskönt tycker mamman). Sängmobilen trycks på med olika sortes ljud, ljus och rörelse och där ligger hon och tittar tills hon blir trött och somnar, ibland efter lite gnäll, ibland utan att strejka alls. Oftast är nappen inblandad :)

För varje dag som går får hon mer nöjda vakentimmar och hon kan ligga och titta runt hur länge som helst. Speciellt rolig är våran svarta klocka på väggen och vår randiga tapet, gissar att det är de starka kontrasterna som lockar henne.

Vår tjej utvecklas för varje dag som går och hon växer så det knakar, både på längden och bredden. Just nu pendlar hon mellan strlk 56-62 (kläder i strlk 56 är oftast för korta och 62 för långa)


Älskar min lilla familj så otroligt mycket och jag är så tacksam över att jag har både Nellie och Fernando i mitt liv.

 



Fortfarande oklart....



Tack för tipsen angående dopinbjudningar!

 Jag har testat att göra inbjudningar på lite olika sidor men har fastnat för en variant jag gjorde på Optimalprint.se

Nu ska jag bara klicka på beställa-knappen, men är nervös att det inte blir som jag förväntat mig. Surt om det kommer hem så många inbjudningskort så blev det inte alls som man hade tänkt sig.

Äsch vad jobbigt!


Geggamoja


Älskar Geggamojas kollektion så idag när vi var i stan var jag tvungen att kika in i deras butik på Grev Turegatan 10. Dessa gobitar fick följa med hem :)



En mössa, ett bar byxor och ett supermjukt dra-pålakan & kudde till vagnen...


Dopinbjudan


Känner mig lite bättre nu efter en massa vila i sängen under dagen. F har tagit ut Nellie på en utflykt så jag har varit själv de senaste tre timmarna. Men nu är de på väg hem, att saknaden kan vara så stor ♥

Jag har suttit och trixat med inbjudningskort till Nellies dop som vi planerar att ha i augusti, men det är en hel djungel av alternativ på internet. Åh vad lat hon är tänker ni som inte gör sina egna inbjudningskort... Hade gärna gjort det men då vi ska skicka ut uppemot 80 st inbjudningskort (vi har både vääldigt mycket släkt & vänner) har vi bestämt oss för att INTE göra egna, det blir helt enkelt alldeles för meckigt.



Om någon har något tips på en sida som erbjuder vackra och stilrena inbjudningskort till humana priser, hojta gärna!


Nu kom mina hjärtan innanför dörren, så pusskalas står på schemat!


Hen??


Jag bara ÄLSKAR den här reklamen!

Många använder uttrycket HEN vid helt fel tillfällen, det visar den här reklamen väldigt tydligt.


Låt flickor vara flickor och pojkar vara pojkar!






You go Stig!


Helgen som gått....


Usch, jag har gått och blivit sjuk! Redan igår när jag vaknade kände jag en tendens till halsont/förkylning och idag har det blivit värre :(

Hoppas på en kortvarig sjukdom, vill ju kunna ta hand om min älskling till 100 %!

Helgen som var gick som vanligt fort, vi har hunnit med att besöka F:s föräldrar, hans syster, kikat på min mamma och pappas blivande lägenhet som håller på att byggas och middag hos mina föräldrar. Igår blev det hemmamys hela dagen och idag blir detsamma, måste ju kurera mig!





Kusinerna, svårt att få allas uppmärksamhet på samma gång...



Nellie/Jag?


Det är så roligt, alla som träffar Nellie tar för givet att hon fått allt sitt hår från sin pappa Fernando som är chilenare och rätt så mörk.

Faktum är att när Fernando föddes var han helt kal på huvudet och en väldigt stor bebis. Jag däremot föddes med en svart kalufs och sköterskorna satte rosett i mitt hår redan på BB.

Hon har alltså fått sin fina kalufs från mig och när jag gräver fram gamla bilder inser jag att hon faktiskt är väldigt lik mig som bebis, tycker ni inte?

Klicka på bilden för att få se en förstoring....




RSS 2.0