Färgglad vägg, check!


Att lite färg kan göra sån skillnad på en vit & tråkig vägg!



Before....





After....



Jag är riktigt nöjd och det var kul att hjälpas åt som ett riktigt team :)

Dock måste vi byta hundskålar & underlägg till Alma, dem som står där nu passar ju inte alls in....


Våren är borta....



W.T.F ?!





Behöver jag säga mer??



Tapetsering pågår!


Vi håller på för fullt att tapetsera en fondvägg i köket, kommer bli riktigt snyggt!




Resultat kommer......


v. 39


Oj, oj, oj!

Nu är magen stor som en medicinboll och jag vill inget hellre än att träffa vår fina, underbara skatt.

Jag ger er v. 39!



Bebis:
Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet. Vikt ca 3 450 gram.


Mamma:
Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.


Jag:
Ja, det är inget snack om att man känner sig tung iallafall. Medicinbollen sitter där den gör och det är tungt att ta sig upp från soffan, sängen och även att torka sig när man varit på toaletten. Har en del förvärkar som kommer och går, men inga regelbundna än så länge. Jag tycker inte att magen har sjunkit något men det måste den ha gjort för att min halsbränna har i princip försvunnit, såå skönt! Och det är lite skönare att andas trots att det fortfarande är svårt att ligga på rygg.
Viktuppgång: 12 kg


Nu får du banne mig komma ut älskade främling, vill inte vänta meer!


Välbehövlig massage


Efter mitt förra blogginlägg gick jag och la mig igen och tog igen lite av sömnen jag inte fick inatt. Vid såna tillfällen är jag glad att man slutat jobba och bara kan gå och vila när man känner att man behöver det. När jag sen vaknade igen, två timmar senare gick jag en långis med Alma och sammandragningarna/förvärkarna var som bortblåsta. Fick inte en enda sammandragning på hela promenaden, skitskönt! Annars brukar man få stanna till var 10 minut för att hela magen drar ihop sig.


Kom hem från massagen för en stund sedan och det var såå skönt. Fick ligga på en specialdesignad grej för gravida, så jag kunde ligga på mage och vilken befrielse det var! Jag kände mig inte ens gravid och jag som har saknat så att få ligga på magen. Det var däremot inte lika skönt att vända sig om och ligga raklång på rygg men det var inte så lång tid så det gick an.

Så nu luktar jag gott av den mjuka aromaoljan, tänkte mysa ner mig i soffan och inte göra ett skit dagen till ära!

Imorgon är det fredag och helg, vi hoppas på fint väder i stockholmstrakten!




Grattis Amanda till lägenheten, vi kommer ner i sommar och inspekterar den :)


Jobbig natt!


Hua, inatt var jobbigaste natten på mycket länge...

Har haft förvärkar princip hela natten. Har inte orkat klocka dem och tror inte att dem var täta men jag har vaknat minst en gång i timmen och haft svårt att somna om. kl 03 var jag uppe och tog två alvedon. Det tog ett tag tills dem verka men värkarna avtog efter ett tag och jag kunde somna om. Sen vaknar jag tidigt såklart av min onda rygg.

Men vet ni vad? Min älskade älskade F berättade för mig igår att han har bokat in en gravidmassage idag till mig. Kl 13.45 ska jag få uppleva 55 min av ren njutning. Han vet verkligen hur man gör lilla mig glad just nu och det älskar jag honom för ♥


Jag dör så snygg han är och han är MIN!

:)


Förvärkar!


Hallå kamrater!

Bra avsnitt idag, Greys. Nu sitter jag och kollar på Big brother. Ganska tråkigt, men beroendeframkallande...

Har kommit små förvärkar ikväll som känns lite annorlunda, man märker verkligen att kroppen förbereder sig. Det är så svårt att känna vad som är vad när man inte vet vad man kan förvänta sig men nu när magen blir stenhård får jag en molande smärta längs nedre magen och ner mot ljumskarna men inget i ländryggen. Däremot känner jag mig samtidigt, ursäkta ordvalet, riktigt skitnödig varje gång det kommer en förvärk.

Just nu tycker jag att allt så är himla spännande och jag har en känsla av att jag kommer att få äta upp mina egna ord när de "riktiga" värkarna väl kommer. Aja, den dagen den sorgen, just nu vill jag inget annat än att lilla Monchi ska få se ljuset snart!






Nu är det sovtajm, ska bara tvinga F att ta sista prommisen med Alma utan mig :)

Natti natti!



Danderydsmodellen


Tråkigt väder det var idag! Vad ska man då hitta på?


Ska strax ta mig ut för att hämta ut en hemnyckel som vi har kopierat. Den kommer mamma att få så att hon kan komma och hämta Alma när det väl är dags att åka in.

Befinner mig nu i v. 39 och det är 11 dagar kvar till beräknad förlossning. Det känns helt sjukt ju! Här har man gått och längtat och längtat och tiden har gått såååå sakta sen den 8:e augusti när stickan visade positivt.

Men nu är vi här och vår prinsessa kan verkligen komma närsomhelst. Har fått för mig att jag vill att hon ska födas på ett ensiffrigt datum, vet inte varför. Så hon får komma när hon vill, bara det är mellan den 2:a och 9:e april (helst inte 1:a, det kan ju tolkas som ett litet skämt, hihi).

Jag har bestämt mig för att föda enligt den s.k Danderydsmodellen. Det innebär i korta drag att jag kommer att få extra stöd i förlossningsrummet och att man försöker göra så att förlossningen inte blir mer utdragen än 12 timmar. När jag läser om det så låter det ju kanonbra, hoppas bara att det funkar i praktiken också.


Är det någon med erfarenhet av denna modell, dela gärna med er!



Läget under kontroll


God förmiddag!

Sammandragningarna avtog igår när jag gick och la mig och jag fick sova någorlunda bra, förutom de där svettningarna som jag vaknar av och som gör täcket fuktigt och kallt... Inte så mysigt!

Idag har jag inget speciellt som står på schemat under dagen men ikväll väntar jag besök från fina Helena, det blir mysigt :)


Jag & Helena på studenten. Längesen, men kul var det!


Godnatt!


Illamåendet har släppt men nu har jag ganska täta sammandragningar var 7e minut. Inga som gör jätteont men helt klart obehagligt. Passar på att gå och lägga mig nu och hoppas på att jag får lite sömn!





Tänker tillbaka ett slag, den här bilden är tagen samma dag som vi berättade för mina föräldrar. Gulliga mamma köpte en gravidtidning och jag blev så lycklig :)



BTW!
Annika, som fotograferade oss har skrivit fina ord om oss i sin blogg och lagt upp lite fler av de bilder som togs på oss, checka in!

www.annikasvenmarck.se/blogg



Illamående = förlossning på G?



Har inte gjort något speciellt idag, därav usel uppdatering. Var och tittade på tapet till köket, har målat en andra gång på mitt hyllprojekt och tagit ett långt och avslappnande bad.

Efter att jag kom upp från badet smög sig ett hemskt illamående fram, fick backflash från början av graviditeten, usch!
Vill inte riktigt ge med sig så det blir soffläge ikväll istället för det inplanerade styrelsemötet.

Kunde inte hålla mig från att söka upp Dr Google och han säger att man kan må illa innan det är dags, reaalllyyy??? Iofs så tycker ju Dr Google att alla symptom man har är superallvarliga så han är ju inte särskilt tillförlitlig...

Den som lever får se helt enkelt... :)



Sen vi var på sjukhuset har jag känt av lillan där inne regelbundet så jag är inte orolig längre, hon spelade oss bara ett litet spratt den lille busen!



Söndagsgöra


Idag har vi gjort riktigt söndagsgöra. Varit på loppis, storhandlat och röjt lite hemma. På loppisen hittade vi en jättefin gammal allt-i-allo hylla att sätta upp i köket. Har målat den idag men det behövs en omgång till innan jag kan visa er. Hoppas att mitt projekt lyckas!

Ikväll har myskvällen spenderats framför tv:n med varsin skål marängsviss!


Hemmagjord chokladsås och små rosa marängersom blev riktigt sega och goda.
 
yuuummi!!



Minskade fosterrörelser


Har haft det mysigt och skönt idag på Kanan och solen tittade fram så jag hann sitta en stund och lapa sol.


Men....


Idag blev jag lite orolig då jag inte hade känt av Monchi sen igår kväll. Som jag har skrivit tidigare så har jag känt henne mer de senaste veckorna än nånsin tidigare så man uppmärksammar ju när det inte rör sig därinne. Runt lunchtid fann jag en liten blodfläck i trosorna, inget stort men tillräckligt för att jag skulle bli orolig, speciellt i samband med att jag inte kände något därinne!

Så vi åkte från ön vid 16-tiden ungefär, ringde förlossningen och fick direktiv om att komma in på en kontroll.

Nervöst!

Stirriga blev vi, åkte hem och lämnade Alma och fortsatte mot Danderyds sjukhus. Väl inne satte dem CTG-kurva på mig, tog blodtryck och gjorde ultraljud. Allt såg bra ut, hennes lilla hjärtkurva var "exemplarisk", blodtrycket var bra och det finns bra med fostervatten där inne. Läkaren som gjorde ultraljudet tyckte dock också att det var ganska lite rörelser där inne, hon höll på i säkert 20 min för att få henne att dansa lite därinne men nej nej, vi verkar ha en lugn tjej där inne.

Eftersom allt såg normalt ut blev vi hemskickade med kravet att vi kommer in igen om vi tycker att det inte händer något därinne under morgondagen. Så mitt mission nu är att känna av Monchi därinne och vara vaken på när hon kickar till eller minsta lilla rörelse.



Läskigt att komma in på sjukhus tycker jag, första gången ever.....


Nu återgår allt till det normala och på kvällens schema står inflyttningsfest!
Ha en trevlig kväll!


Lugn & ro på Kanan


Igår kväll tog vi båten över till Kanan och sommarstället för att få lite lugn + att F ska hjälpa min bror att lägga nytt golv i bastun. Tyvärr är det inte lika fint väder som igår så det går inte direkt att utnyttja det fina strandläget som huset har. Men skönt att få lite miljöombyte och komma ifrån lägenheten ett tag. Man blir rätt rastlös av att vara gravid och i princip bara gå hemma.
Tror fler gravida vet vad jag talar om ;)


Lite is ligger kvar på vattnet och det var lite kämpigt att ta sig över med båten och jag kunde inte låta bli att tänka på hur vi skulle göra om helt plötsligt vattnet eller något skulle gå. Men den dagen, den sorgen! Jag vaknade faktiskt inatt av lite panik och trodde vattnet hade gått då jag kände något blött under täcket men vid närmare utredning var det svett som rann ner för mina lår! Uhhh, klimakterievarning!


Nu ska jag försöka hitta på något men det är svårt att underhålla sig när det inte finns någon sol, men det blir slappt iallafall!


 hoppas ni får en fin lördag!





Sooooool!


Vilken strålande dag!

Jag har mest varit inne och fixat och haft mig men nu ska jag ta mig ut, dags för ett besök hos BM på Mama Mia Karlavägen för en sammanställning av graviditeten. Spännande!



Dagens vovve & mama

:)



Gravidfotografering


Vi var ju och tog gravidbilder för ca två veckor sedan och nu har vi fått bilderna.
Helt underbara blev dem, fotografen Annika var superduktig och vi fick över 20 högupplösta bilder. Vi kommer plocka ut de bästa bilderna och hitta en fin plats åt dem i lägenheten så jag aldrig kommer att glömma denna underbara och häftiga tid jag har gått igenom med min älskade F  ♥






Är verkligen glad att vi tog dessa bilder, det kommer att vara ett jättefint minne som vi kommer att kunna dela med vår dotter. Har ni möjlighet att ta sådana här bilder, gör det!

Tack Britta för att du tipsade om denna fotograf, nu gör jag detsamma och tipsar er som bor i Stockholmsområdet om Annika. Duktig, flexibel och prisvärd!


www.annikasvenmarck.se





v. 38


Nu kan jag med ärlighet och ett lugn skriva att lilla Monchi faktiskt kan bestämma sig för att titta ut när som helst och hon är så välkommen så!

Här kommer v. 38!





Bebis:
Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in. Vikt 3 200 gram.


Mamma:
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.


Jag:
Jag börjar definitivt bli större, spändare och allmänt klumpigare än vad jag varit tidigare. Vaknar på nätterna ibland med förvärkar men fortfarande inga av den smärtsamma kalibern. Har däremot fått JÄTTEhård mage, borde det inte vara tvärtom ju närmre förlossningen man kommer?? Inte så trevlig info, men jag kan sitta på toa i 20 min utan framgång men ont gör det och det känns som att jag ska bli först i världen att föda från hål nr 2 ;)
Jag känner faktiskt rörelser mer nu än vad jag gjorde för några veckor sedan, ibland sticker ett knä eller armbåde ut i sidan och det är rätt så mysigt att peta på henne då och få respons. Är väldigt känslig uppe vid revbenen ovanför livmodern, blir lätt öm där och får känselbortfall så jag måste hela tiden vara noga med att sitta upprätt och inte ligga i konstiga ställningar. 

Trots smärre krämpor är jag såå tacksam för hela min graviditet men nu är denna underbara tid snart över och istället kommer en ännu underbarare tid med bebisgos, sömnlösa nätter och sött bebisskrik. Är skitnyfiken på hur vår lilla prinsessa ser ut och hur hon är skapt, vill bara vrida fram tiden till när jag ligger där i förlossningsrummet och hon läggs upp på mitt bröst, vilken lycka!

Viktuppgång: 10 kg (oförändrat)
 


Big brother spårar ur!


Jag har alltid följt Big brother, tycker det är kul att se apor i en bur göra bort sig, vara otroligt osmarta och bara underhålla oss tittare. Men detta år är det fanimej inget kul.


Någon av er som följer programmet?


Denna säsong består av idiotiska människor som mobbar, skapar dålig stämning och bara är allmänt dumma. Inte alls kul att kolla på. Den där Sipan borde slängas ut med huvudet före, fattar inte hur hans beteende kan tolereras.

Usch, blir så irriterad! Men kan ändå inte hålla mig från att kolla varje kväll, så jag är väl lika dum jag....




UPDATE: KL 12 IDAG TOGS SIPAN UT FRÅN BIG BROTHER, WOHOOOO!



Röd lårkaka?




Graviditetsstrimmor och nya celluliter som dyker upp under dessa härliga tider är väl ingenting, kolla mitt stackars lår!
Det blev ett lite värre märke än vad jag trodde att det skulle bli efter att jag spillde kokande vatten på mig, kommer detta någonsin att försvinna?!







Och jag som trodde att vikten skulle vara ett bikiniproblem i sommar......

:(


Klantig, klumpig & tråkig!



För att göra den här dagen ännu lite tråkigare så spillde jag precis kokande vatten på låret när jag skulle hälla av broccolin, aaaaj!

Stort rött märke som svider som bara den, tur att allt vatten inte hamnade på magen!
Några tårar senare (man är ju känslig som en femåring just nu) och en massa omgångar handduk med kallt vatten har jag nu återgått till soffläge, under täcket och tycker synd om mig själv. F är på middag så min kväll spenderar jag och halsbrännan framför tv:n, kuul!



/ Camilla, less på denna gravida, klumpiga & tråkiga vardagen


Deppotisdag


Idag har varit en otrooligt tråkig dag, det blev en deppotisdag. Har bara varit en snabbis ute i friska luften på morgonprommisen med Alma sen har jag bara varit ínne heela dagen.

Halsbränna och sura uppstötningar är en återkommande åkomma som jag blir galen på! Är så otroligt äckligt att få den där brännande känslan långt upp i halsen, inte långt ifrån kräk-känsla. Har slutat med tuggtabletterna för tycker inte att dem hjälper ett dugg.

Nu när man är så nära slutet på graviditeten vill man bara att det ska ta slut, jag vill inget hellre än att byta vardag just nu.
Ge mig skrik, kräk & BEBIS!


Det roligaste som hänt idag, pannkakslunchen :)




Måndagen blev bra ändå!


Måndagen har hittills varit bättre än vad jag trodde att den skulle vara faktiskt. F: första möte som han skulle ha efter lunch blev framflyttat så vi tog bilen och drog iväg till Barkarby för att leta gardiner till barnrummet. Hittade faktiskt ett par fina, det blev ett gardinpar från Ikea, men jag vill fortfarande vänta med att visa er tills rummet är helt klart. Tar lite tid, men man vill ju verkligen att det ska bli bra :)

Dessa förvaringsboxar köpte vi också på Chili, de passar utmärkt i det flickiga rummet.
En liten sneakpeak får ni :)



Tänlte sätta upp gardinerna också men det kom inte med några skruvar till gardinstången och jag orkar inte leta efter några så den får vänta tills F kommer hem.
Just nu roar jag mig med att ligga i soffan, kolla på Unga mödrar och fick precis i mig lite eftermiddagsfika.
Tack Emma som bakat dessa goda cupcakes!




Puss på er!




Depressing monday!





Idag är det måndag, dags för en ny vecka i väntandes tider! Men måndagar är på något sätt ändå deprimerande trots att man är ledig...

Har ingen aning om vad jag ska göra idag, blir väl att vara hemma och bara vara antar jag...

NU, en prommis med Alma!


SF-mått


Blir lite mycket gravidsnack nu men det får ni tåla, det är snart över! Då byts gravidsnacket ut mot spädbarn, bajs och blöjor ;)

Mitt SF-mått låg ju lite under kurvan i början men jag har nu kommit ikapp och faktiskt tagit mig över kurvan t.om :)






Lite ojämn kurva men helt ok, kalaskulan växer och gror!



v. 37


Sorry för seg uppdatering och sen är jag med veckans mage också, skäms på mig!

Här har ni veckans update på magen och humöret!



Bebis:
Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång.


Mamma:
Nu är det vanligt att känna förvärkar
. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu.


Jag:
Spänningen och förväntan stiger för varje dag och jag kan knappt vänta! Nu får hon gärna komma ut till oss tycker jag, vill helst inte gå över tiden trots att jag räknar med det. Varje kväll när jag går och lägger mig tänker jag "tänk om det händer inatt" men inte än inte! Har en del obehagliga sammandragningar/förvärkar men inget mer än så.
Blir trött i fötter och rygg när jag varit igång mycket på dagen men än så länge har jag inte samlat på mig en massa vätska i kroppen och svullnat upp (hoppas jag slipper)!
Mitt humör svajjar upp och ner men jag vill ändå tycka att jag har ett ganska ok humör för att ha hormoner åt alla håll och kanter och F stöttar mig i vått & torrt även om han kan ryta åt mig när jag är lite väl otrevlig ibland ;)




God nattsmön finally!


Inatt har jag sovit jättegott, såå skönt! Var bara uppe och kissade en gång och har inte haft så ont som jag brukar ha varje gång man vänder och vrider på sig. När jag sedan vaknade 07.30 kände jag mig verkligen utvlilad.

Idag står barnpassning på schemat. Just nu har vi fina Maja hemma hos oss (hon är lite krasslig) och sen ska vi åka och hämta hennes syster Klara på dagis. Så jag har en känsla av att den här utvilade känslan snart kommer att bytas ut mot utmattning... :)



Ha en underbar torsdag, imorn är det freeeedag!


Asskicking




Någon ligger och trycker upp sin söta stjärt mot mammas (aphåriga) mage, inte så skönt!





Klicka på bilden för att se en förstoring...


Donardag


Hej på er!

Det verkar som att vädret håller i sig (hoppas hoppas) för man blir ju så himla glad när solen är framme! Att vara ute på balkongen är redan nu helt underbart, bara längtar till i sommar när jag ligger där med bikini, en glass i handen och min lilla skatt sovandes i vagnen... Vilken drömönskan :)

Idag har vi varit duktiga och åkt med en massa skit till återvinningscentralen och dessutom storhandlat, det kändes riktigt skönt men som vanligt när man kommer hem med allt (svindyrt) som man handlat så vet man knappt vad som köpts, typ ingenting! Hatar det!

Vilar lite i soffan nu, men samtidigt är jag så rastlös. Det är så svårt att ta till sig att "man ska passa på att vila" och bla bla för det känns som att det enda jag gör är att vila. Men men... Har en tvätt i maskin och ska baka lite, det är alltid en bra syssla att göra när man är rastlös!




Fina Maja längtar efter sin kusin....




Dagsutflykt


I förmiddags var jag väldigt trött och omotiverad och orkade i princip inte röra mig ur soffan men F tvingade med mig till stan då han skulle ha ett möte och sen kunde vi strosa lite på stan. Ett mycket bra initiativ för det var superskönt att komma ut i vårvädret och faktiskt göra något.



Hade faktiskt inte ont någonstans förutom på väg tillbaka till pendeln, då kom en del sammandragningar och fötterna och underlivet började värka. Så nu blir det vila i soffan hela kvällen efter en sådan här utflyktsdag!



Natti natti säger jag och magen när klockan visar 16.21!


Blocketfynd!


Monchis garderob är färdigställd och det mesta är tvättat och invikt/upphängt, ytterligare en punkt att stryka från min
to do-list. Att vika bebiskläder är typ det bästa som finns just nu, tätt efter att köpa bebiskläder såklart :)





Hemnes klädskåp, Ikea

Nypris: 2 995:-
Blocketpris: 1 500 :-

Älskar att göra fynd på Blocket, denna var bara 2 mån gammal och i hur fint skick som helst!


Rum & trädgård


Igår var jag och mamma på Rum & Trädgårdsmässan i Kista. Svettigt och mycket folk, men det var ändå mysigt att strosa runt och det fanns jättemyckket fint att titta på, älskar allt som är shabby chic och det fanns det gott om!

Köpte bara lite, bland annat dessa små kulor i en påse.....

 
Vad är detta, undrar säkert ni? Jo men titta så fint det blir, det enda man behöver göra är att tillsätta vatten till de små kulorna så expanderar dem och blir kanonfin dekoration!



Även dessa fina glasburkar fick följa med hem!






Idag är en riktig slappdag, har tvättat de sista bebiskläderna och de ska senare in i vår nyinköpta garderob. Blir bara en massa mys idag och säkerligen en film ikväll.


Note to self: Exakt fyra veckor kvar till BF!


Sobea


För en vecka sedan var jag gravidmodell för det snygga klädmärket Sobea och det var hur kul som helst! Vi var och fotade på ett slott på Ekerö och det blev jättefina bilder, gå in och kika på hemsidan så ser ni mig och de andra tjejerna som var med :)





Den här underbara dressen fick jag plocka från kollektionen, hur snygg är inte den?! Den här kommer jag att leva i resten av graviditeten och lååångt in i mammaledigheten :)

Yoga pants velour & yoga jacket velour- Peony



Duktiga och toksnygga Beatrice som är klädmärkets moder vet hur man ska klä kvinnor som vill vara bekväma och snygga på samma gång. Det finns även barnkläder to die for och som man kan matcha med damkläderna, hur gulligt är inte det!


Varma rekommendationer!


Mellospektaklet slut!


Jaha, då var melodifestivalen slut. Har i princip ratat hela spektaklet från början men igår var det faktiskt väldigt underhållande att se alla låtar.
Jag röstade på Danny såklart men stackarn kom tvåa, igen! Dock tycker jag att Loreen hade ett riktigt bra nummer med både sången och dansen så henne kan vi gott skicka vidare till Azerbadjan :)




Söt som socker, men höll tyvärr inte hela vägen....


Monchis monchichi :)



Monchis racervagn har fått sig en kompis som hänger fint där, ser ni?




En liten Monchichi såklart som mormor har köpt!



Även skötväskan har kommit hem nu och jag är nöjd! Den hänger fint på vagnen och har många praktiska och rymliga fack. Få se om jag tycker likadat när bebis väl är här och det blir lite verkligare, återkommer med en recension :)


v. 36


Hujedamej, har det redan gått en vecka till?!

På söndag är det exakt en månad kvar till beräknad bebisankomst och det börjar verkligen dra ihop sig känner jag. BB-väskan är packad (med det viktigaste, den fylls på efter hand) och jag är råtaggad!

Give me baby :)



Bebis:
Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet.


Mamma:
Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.
Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.


Jag:
Min lilla skatt har lagt sig tillrätta, alltså fixerat sig och det känns. Ibland trycker hennes huvud neråt och ofta får jag stickningar i underlivet. Hon har hela graviditeten varit väldigt lugn, inga rejvpartyn inte och även nu är det väldigt lungt tycker jag trots att det är trångt för henne. Enda tiden på dygnet hon är livlig och bökar runt en massa är på kvällen, så fick tillsägelse av min BM att hålla koll på ifall det skulle vara så att kvällsaktiviteterna avtar där inne.
Annars mår jag bra, inget konstigt som uppkommit från förra veckan.
Spänd om magen, tung och förväntansfull :)


Viktuppgång: 10 kg


Vill ha!


Trots att det känns som att man hela tiden köper grejer till lilla bebisen så är det mycket som fattas. Kanske inte saker som behövs nu nu men som kan vara bra att ha under resans gång om man säger :)

Detta står högt på önskelistan:


Garderob till barnrummet (letar efter den perfekta)

Babygym

Babysitter

Babynest

Sängmobil i rogivande färger & melodi

Vagnmobil

Påslakanset 100x130 till spjälsängen (köpte jättefint på Ullared men det var helt fel strlk tyvärr)

Mysiga filtar & dinglisar

Förvaring till skötbordshörnan i badrummet, lådor mm

Lattehållare till barnvagnen (Är väl ett måste, eller hur, hihi!)

Babyvakt

Inredning till barnrummet, tavellist, låg förvaringsbänk mm



Listan kan göras lång och det mesta är ju inte direkt billigt!
Man får ta det pö om pö helt enkelt, just nu vill jag bara ha finaste lilla Monchi i min famn, allt annat känns irrelevant!







Torsdag!


Vilka fina dagar vi har fått på senaste, hoppas att det håller i sig! Hörde dock att södra Sverige vaknade upp till snö imorse, inte så kul! Hoppas det inte kommer upp hit!

Idag började jag dagen med ett varmt bad med en massa ljus runt omkring mig, är så otroligt skönt att mjuka upp magen på det sättet och jag tror att lilla Monchi också gillar det :)
Sov inge bra inatt, vaknade många ggr av sammandragningar och imorse hade jag en skum värk bak mot ländryggen, förvärk??

Idag står både tråkiga och roliga saker på schemat. Snart ska vi iväg på begravning, det är ju aldrig kul. Det är ingen som står mig nära men bara att gå dit är sorgligt nog :(

Men ikväll blir det lite roligare, då ska jag och F ut och käka middag på Texas Longhorn på Kungsholmen med Johanna, Pär och Lojjan. Det serr jag fram emot, är riktigt sugen på en biff med bea eller en saftig hamburgare!





Mmm..Längtar tills jag får äta en riktigt blodig biff!



Mys-Alma



OM
jag har världens mysigaste hund?





Den här lilla skitkorven förgyller mina långtråkiga dagar!



Långtråkig dag


Har haft en sådär genomtråkig dag, då passar jag på att baka kladdkaksmuffins, yummi!


Försökte ta mig ut på en långis i solen med Alma tidigare idag men jag orkar liksom inte gå längre än 20 min stackars hund. Magen spänner åt (förvärkar eller sammandragningar, vad det än är så är det inte skönt), ryggen värker och det är bara allmänt jobbigt och ansträngande att ta sig utanför dörren.
Så nu blir det soffan som vanligt framför alla serier som går på eftermiddagarna, så patetiskt att jag nästan kan tv-tablån utantill!

Ursäkta min bitterhet, men nu saknar jag dig som aldrig förr min blivande dotter



  


Oboy is tha shit!



Godmorgon!

Har sovit helt ok inatt, jag en av de få som berikats med att inte behöva gå upp 15 ggr per natt för att kissa och det är verkligen jätteskönt. Däremot har jag ganska svårt att andas och måste byta sovställning ofta vilket gör att sömnrytmen störs på det sättet.
Sluta häng på mammas nerver är du snäll Monchi :)

Vid frukostdags har jag skapat mig en riktig ovana som jag verkligen inte kan sluta med, nämligen Oboy!
I'm twelve again....

Jag bara måste ha Oboy på morgonen, är mjölken slut får tvingas stackars F springa och köpa! Tur att affären ligger så nära oss!
Denna dryck är såå god att förtära till mina kaviarmackor på morgonen och jag vet ju att det är världens sockerfälla men va faan, måste ju passa på medans man ändå går upp i vikt och har något att skylla på ;)


Powernaps = No good!




Har precis vaknat upp ur en timmes "powernap", helt slut är jag. Tröttheten från graviditetens början har kommit tillbaka märker jag. Men det är väl nu man ska börja vila och spara upp all den energi man kommer att göra av mig när själva barnafödandet sätter igång så jag sover på jag!

Det var jättekul att fotografera idgag, hoppas att bilderna blir fina! Lovar att ni får se resultatet sen!
 
Tack Britta för rekommendationen ;)



Skötväska - check!


Den här skötväskan klickade jag hem idag på gobaby.se. Hoppas att den duger bra annars blir det väl att skicka tillbaka den, det är väl lite nackdelen när man köper saker online. 


Bababing Day tripper, mocha

Imorgon ska vi på gravidfotografering, är lite nervös och spänd på samma gång. Vill verkligen att det ska bli fina bilder på oss och på magen. Vi ska låna våra vänner Linn & Tomas fina hus, så förutsättningarna är bra det gäller bara att vi blir bra på bild också ;)

Ha en härlig måndagskväll!




Lataste hunden i stan


Roligt sällskap jag har om dagarna va?!

Sveriges lataste hund som helst ligger under filten hela dagarna.






Har jag tur får jag se henne kika fram ibland och kolla läget.
Oerhört lat, men världens sötaste ♥



Monday!


Idag är det måndag och jag har vart usel på att uppdatera här, sorry!

Nu den sista tjockistiden tar jag det väldigt lungt på dagarna som min barnmorska har rekommenderat. Kan bli lite långtråkigt ibland men mestadels är det faktiskt hur skönt som helst att inte ha några krav och bara vara dagarna i ända och har jag tur så får jag spendera lite tid med min andra hälft vissa dagar. Tjusningen med eget företag :)

Detta har jag åstadkommit idag på förmiddagen, som jag har längtat att få ta tag i bebistvätt!



Nu ska vi bara hitta ett fint klädskåp att sätta in i barnrummet så att det kan bli färdigt snart! Just nu är rummet tomt så vill inte visa er riktigt än, men snart så :)


v. 35



V. 35 nu, gaalet!




Bebis:
Ditt barn är omkring 45 cm långt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.



Mamma:
Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet
. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen.


Jag:
Som jag har sagt tidigare har mitt humör börjat svajja ganska rejält vilket jag (läs min sambo) har skonats från tidigare. Jag är väldigt lättirriterad, kan ryta ifrån och rentutav klämma ur mig taskiga kommentarer. Tur att jag har en man tål det :)
Rent fysiskt börjar det bli jobbigare nu, har nog en lättare form av foglossning ner i blygdbenen som gör det svårt att gå långt och snabbt och det känns även när jag vänder mig i sängen. Och att en så självklar grej som att andas blir ansträngande är inte något man är van vid så även det är lite jobbigt. Halsbrännan fortsätter och tacos är min värsta fiende!

Men trots mina klagomål är jag väldigt tacksam för hur jag faktiskt mår, Monchi mår bra därinne och jag överlever gott och väl dessa små åkommor!
Men att det är fem veckor kvar till beräknad ankomst känns helt sjukt, vad hände liksom?!


Tapas & Ginos


Idag vaknade jag faktiskt upp på bra humör och tom pigg och kry utan att ha ont någonstans så efter frukost begav jag mig med Almis till min fina vän Emma som var ledig idag. Vi hade mysigt soffhäng, girltalk och sen tog vi en prommis med hundarna och stötte bl.a på lite hästar.
Mäktiga djur, men attans vad dem luktar illa :)


Duktiga hundar som snällt satt och väntade medan Emma tog en runda i stallet. Jag bevarade min näsa och stannade utanför...

På kvällskvisten åkte vi in till stan och käkade på Caliente, en tapasrestaurang på Fleminggatan. Sådär betyg fick det stället. Ok att konceptet kallas tapas, men man fick väldigt lite på tallriken för en ganska stor slant. Sen kikade vi in hos Lojjan där vi åt efterrätt.


En hellyckad och mysig dag helt enkelt!


Kändistätt i Frösunda





Här i frösunda är det kändistätt :)




RSS 2.0