Att sluta amma

 
Fick en fråga som är lite intressant om amning!
 
Hejhej! Äntligen en update. 
Har du några "sluta amma-tips"? Förutom att du introducerade mat alltså? Några knep kanske? 

/trogen läsare
 

Tack för frågan och tack för att du är en trogen läsare trots lite gles uppdatering nuförtiden :)
Det där med amning är så himla olika och jag vill börja med att betona att jag har en enorm respekt (något man inte har någon aning om innan man själv gärna blottar bröstet för att ens unge ska få i sig mat) för kvinnor som väljer att inte amma alls eller som väljer att amma en längre tid än vad jag skulle.
 
Jag helammade tills Nellie var 6 månader ungefär, sedan började jag succesivt med smakportioner men ammade fortfarande efter varje måltid och enligt hennes dygnsrytm. Jag började först med att ta bort amningen efter frukostgröten för jag märkte att hon inte åt så bra på lunchen om hon både fick gröt och bröstmjölk och genast började hon äta mycket bättre mitt på dagen. Sen föll det liksom naturligt, jag kände att hon inte längre var intresserad av bröstet på samma sätt och då uteslöt jag ytterligare ett amningsmål efter lunchen och hon var toknöjd ändå.
Jag har och ammar fortfarande ibland på nätterna, dock har jag inte behövt göra det nu på några nätter då hon står sig bra på kvällsvällingen och sen får hon ett till vällingmål på natten.
 
Jag har älskat att amma, det ger så mycket kärlek och jag mår bra av att veta att jag har gett mitt barn den allra bästa näringen men jag känner även att hon mår precis
 
lika bra utan och jag tror inte ett ögonblick på att hon oftare kommer att bli sjuk senare i livet för att jag valde att sluta amma vid 7 mån (Livsmedelsverket rekommenderar ju faktiskt 6 mån). Dessutom känns det som att hon tyr sig mer och mer till pappa Fernando nu vilket jag tycker är superfint och självklart är det sjukt skönt att hon ser mig som något annat än en matmaskin dygnet runt.
 
Hoppas du och några fler fick svar på frågan, har ju inga direkt knep så där utan det kommer nog ganska naturligt   och gör nog det för dig också är jag övertygad om. lycka till med amningen/sluta med amningen!
 
 
Första amningsupplevelsen, helt underbart!
 

Update!

 
Här var det dött....
 
Ser att det finns lite läsare som inte sviker och fortsätter att gå in och kika för att se om man uppdaterar, vad besvikna ni måste va! Suget att blogga kommer verkligen i perioder så då kan ni ju räkna ut att jag inte är i en bloggperiod just nu ;)
 
Jag ska försöka bättra mig, men det är vad det är och på något sätt passerar dagarna utan att ens datorn öppnas.
 
Vad har hänt då?
 
Dagarna är såå roliga, Nellie är verkligen världens finaste tjej och både jag & F är så lyckliga att ha henne i vårt liv. Det häder så otroligt mycket hela tiden, hon kryper nu fast det går inte så fort än då osäkerheten fortfarande sitter i. Hon äter bra på dagarna, gröt till frukost, lunch, mellis och middag. Vid läggdags dricker hon välling och sen sover hon vid 19.30. Har i princip slutat amma med några undantag nattetid eller när det gör ont i brösten.
 
Vi har ju haft en del problem med Nellis sömn, tusen uppvaknanden per natt och skrik och bök etc etc. Mina damer och herrar, det är nu åtgärdat! Lösningen på sömnproblemet var M.A.T!
Tidigare åt hon lunch (riktig mat) vid 12, mellis vid 15.30 och välling kl 19. Min teori var att hon var hungrig kl 19 och drack vällingen för att hon var hungrig, inte för att komma till ro. Och mycket riktigt, för ungefär en vecka sedan började vi ge henne middag 17.30 och sen välling kl 19 och vips så sov hon mycket bättre och mindre oroligt. Visst, hon vaknar fortfarande lite då och då men inte alls i samma utsträckning som innan. vi ger henne välling en gång på natten, runt 3-tiden och efter det sover hon oftast nonstop till kl 8.
Greeaat!
 
 Älskade unge!
 
 
 

Helgens bravader

 
När jag är mammaledig skiljer jag inte längre på vardagar och helger men den här heögen var väldigt rolig och mysig och idag känns det att det är måndag, trist och tråkigt och har inget att göra.
 
I lördags stod jag och min brorsa på loppis och sålde av en massa skit från våra föräldrars hus då dem snart ska flytta och vill ha bort allt skit. Och mycket skit samlas det på 25 år kan jag ju säga!
 
Jag tycker att det är jättekul att gå på loppis och jag älskar att fynda saker. Hann tyvärr inte gå runt så mycket just den här gången men jag lyckades ändå köpa två ting, till Nellie såklart.
 
En söt liten pall för 25 kr & en jacka för 30 kr
 
I helgen har vi även haft Alma här och det är supermysigt, hon bor ju för det mesta hos F:s föräldrar. Hon är så snäll med Nellie (även om jag aldrig lämnar dem ensamma, man vet ju faktiskt aldrig) och Nellie är SÅ fascinerad av den lilla vovven, hon vrider nästan nacken av sig när Alma trippar förbi.
 
 
 Finaste  ♥
 
 

Skyddsänglar & andar

 
Alltså, jag vet inte om jag har blivit knäpp på sistone eller om jag faktiskt börjar tro på lite andliga makter...
Har fastnat för en ny programserie "Livet på andra sidan" där tre stycken personer har gåvan att kunna få kontakt med andar på andra sidan. Hokus pokus eller inte, men jag tror verkligen på sånt där och jag får rysningar i hela kroppen när märkliga saker händer.
 
 
Kolla in denna bild som Carolina Gynning la upp på sin Instagram och blogg, häftigt va?
 
 
Jag tror på skyddsänglar och jag är övertygad om att Nellie också har en som ser till att hon är trygg.
 
 
Bild lånad från Google
 
 

RSS 2.0