Älskade tjej!

 
Alltså sluta va så söt, jag dör!
 
 

Bebishäng

 
Idag har vi varit och hälsat på min kusin med hennes fina Trude som är i stan för att vara hundvakt. På köpet fick vi även mysa med hennes vän som har en liten pöjk på en vecka. Man lever i en sån bubbla hela tiden så det är så svårt att tänka tillbaka att Nellie har varit så liten.
 
Fina Trude som är exakt 2 mån äldre än Nellie
 
 
Bara en massa bebisträffar den här veckan, imorn ska jag bege mig till Sundbyberg där vi ska träffa mina gamla gymnasievänner där 4 av 5 har fått barn inom ett halvår, helt sjukt ju. Men galet kul :)
 
 
 
 

Smarta barn?

 
Kikade lite på Nyhetsmorgon tidigare idag där dem diskuterade hur man får smartare barn och hur man stimulerar dem bäst för att de små barnen inte ska hamna efter eller få läs- och skrivsvårigheter. Helt plötsligt känner man sig träffad och det går upp ett ljus för mig att man numera faktiskt ansvarar för ett helt liv. Det är våran uppgift att se till att Nellie utvecklas som hon ska, genom att läsa böcker, leka, prata och allt annat man kan komma på att göra för att ens barn ska bli "normalt". Det ska ju självklart inte gå till överdrift men i dagens vardag förstår jag att många barn hamnar i skymundan bakom den stressiga vardagen med mobiler, datorer och jobbet som man tar med sig hem.
Snacka om prestationsångest jag fick nu!
 
Kan ju faktiskt komma på mig själv att sitta med mobilen mitt i lekandet eller att tv:n står på i bakgrunden helt utan anledning. Från och med nu ska jag bättra mig med det där och jag ska även skälla på F när han myser med sin bästa kompis (mobilen) istället för att sjunga en extra låt med Nellie.
 
 
LEKA LEKA LEKA!
 

Love happens

 
Tittade tillbaks på gamla bilder tidigare idag och inser att jag & F snart har delat 5 år tillsammans. Herregud vad tiden går. Vi började som två förälskade studenter, flyttade ihop efter en månad till mitt studentrum på 21 kvm och nu är vi liksom en familj med barn och allt, vi är till och med lyckliga.
 
Vad hände?
 
♥ Kärlek hände ♥
 

Update sömn

 
Veganrätten vi lagade häromdagen blev faktiskt väldigt god, det blev en pasta med en krämig sås med grönsaker (samt kyckling till oss som inte blir mätta på grönsaker). Använde havregrädde och det smakade ju likadant som vanligt så det vart inte så annorlunda ändå.
 
Update angående nattsömnen:
Vi har nu kört med fasta dagsrutiner i 3 dagar och vi har inte direkt märkt någon skillnad på Nellies nattsömn. Hon vaknar många ggr per natt, jag ammar en gång och vid 3-4 tiden brukar hon vara vaken ett tag innan vi får henne att somna (då har vi burit in henne till oss så vi slipper göra stigar i parkettgolvet av allt springande fram och tillbaka). Vill tro att vi måste vänta lite med att se resultat så vi fortsätter med rutinerna. Det går ganska bra förutom att det inte går nå vidare med lunchen, Nellie är inte så glad i mat nämligen och jag provar och provar ny
 
a maträtter men inget har hon fastnat vid än.
 
Det är himlans tur att den här lilla damen får oss att må så bra om dagarna, annars hade nog nätterna nog tagit kål på oss!
 
 
 
 

Fasta rutiner

 
Skrev ju lite om Nellie sömnvanor och att de inte är så roliga. Jag har läst Anna Wahlgrens "Sova hela natten kuren"lathund och mycket håller jag med henne om, det här med att barnen ska känna sig trygga i deras egna säng, låta barnet bli tröstat i sängen och framförallt fasta rutiner. 
 
I vårt hushåll tror jag att boven i dramat är dagsrutinerna med mat & sömn. Rutiner som vi inte har för fem öre. Jag och F funkar liksom inte så och har aldrig gjort, vi gör allt spontant och tar det lite som det kommer. Vi har nu insett att man inte kan föra över dessa spontana "rutiner" på ett barn utan det bästa ett barn vet är ju fasta rutiner dag ut och dag in. Fram tills nu har jag ammat lite hur som helst, gett mat på olika tider, låtit henne sova när hon är trött och då hur länge hon vill etc etc.
 
Efter att ha läst lite om Wahlgrens metod har ett litet ljus gått upp för mig. Vi måste ju ha fasta dagsrutiner för att vår lilla tjej ska sova bra på natten!
 
 
Daah!
 
Nu har vi kopierat ett schema från Anna Wahlgren som ska hjälpa oss och framförallt Nellie att sova gott om nättern. Vi började faktiskt redan idag med detta så hoppas på en liten förändring redan denna natt. Eftersom det inte är några problem för Nellie att somna på kvällen behöver vi nog inte gå längre än så här med Wahlgrens metod, skulle nya dagsrutiner göra att vi får mer sömn om nätterna skulle jag hoppa av glädje.
 
Detta är våra nya rutiner för Nellie, oavsett vart vi är om dagarna (ammar gör jag efter varje måltid):
 
08.00 Godmorgon
08.30 Gröt
10.30-11.15 förmiddagslur 45 min
12.00 Lunch
13.30-15.00 Eftermiddagslur 1,5 tim
15.30 Mellanmål
17.15-17.35 Powernap 20 min
19.00 Gröt
19.30 Tuttslurk
20.00 Godnatt
 
Good rutines = Happy baby?
 
 
 

Vegankäk?

 
Imorgon får vi gäster hit på middag varav tjejen är vegan.
 
Vegan? Vad sjutton äter man då?
 
Ser detta som en liten utmaning och göra något man verkligen inte är van vid så det ska bli spännande att se om middagen blir uppskattad av henne. Har googlat som en galning på varenda lite ingrediens men har nog bestämt mig för att göra en pasta med sojagrädde och grönsaker.
Jag accepterar sjävklart att vissa väljer att bli veganer men jag ingen som helst förståelse för VARFÖR man är det och vad syftet är, ska bli intressant att se om man får några svar imorgon.
 
 
Vegan, jag?
 
Eh, nej!
 

Beautybay

 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen, I lööööve Beautybay.com
 
Fick precis hem ett paket som jag beställt därifrån och kan knappt vänta till nästa gång jag ska tvätta håret! Har smygprovat borsten som ska hjälpa mot trassligt hår och den verkar funka. Äntligen något som funkar på mitt tjocka trollhår som JÄMT är trassligt oavsett om jag dränker mitt hår i balsam och inpackningar.
 
 
Idag är det fredag och vi har inga planer. Skönt men ändå tråkigt, känns som att jag spenderar tillräckligt med många timmar här hemma på dagarna så vi får se om vi hittar på något kul när F kommer hem från jobbet.
 
Ha en underbar helg!
 
 
 

Bildbomb....

 
På Nellie såklart who else!
 
 
 
 

6 Månader av lycka

 
Ca sex månader har gått sedan jag & F blev världens lyckligaste föräldrar till en liten skrutt kallad Nellie! Hon berikar oss med glädje varje dag och det är svårt att föreställa sig att man har levt så länge utan att hon har funnits här hos oss.
 
Nellie sitter nu utan några som helst problem och hon är nog inte så långt ifrån att börja krypa. Hon liksom lutar sig framåt från sittande position, stödjer sig på sina armar och gungar fram och tillbaka tills hon hamnar på magen.
Jag ammar fortfarande men morgon och kväll får hon även gröt och på dagen får hon någon sorts matpuré och fruktpuré till mellanmål. Hon är inte jättestor i maten och det är fortfarande lite knivigt att få i henne något annat än bröstmjölk och gröt men vi kämpar på :)
 
Hon tar 2-3 naps på dagarna beroende på hur natten har varit och apropå natten... Vet inte vad det är men hon har aldrig riktigt sovit "bra" genom natten sen hon föddes, många uppvaknanden, gnäll och bara..Ja...vakenhet.... Ändå gör vi allt "rätt" för att hon ska känna sig trygg i hennes säng, i hennes rum. Hon somnar själv utan problem i hennes säng mellan 19-20, sover till ca 01 (med kanske nån stoppa-i-nappen-gång) och sen vaknar hon titt som tätt varannan timme ända till det är dags att kliva upp. Stoppa i nappen, amma, klappa, bära in till oss, you name it. Jag har känt mig riktigt sliten på sistone och hoppas verkligen att vi ska få till några ordentliga sovrutiner på natten. Prisa nappen men ajdå vad den har blivit till ett beroende på nattetid.
 
Funderar starkt på att prova Anna Wahlgren-metoden om det inte blir bättre snart!
 
 
På dagarna är Nellie världens gosigaste och gladaste bebis. Hon är nöjd och tillfreds med det mesta även om hon ibland är lite svårflirtad. Allt ska undersökas, stoppas i munnen och smakas på. Vi bytte till sittdelen för ca 1 månad sen och det var völdigt populärt, nu har man jämt en glad bebis i vagnen!
 
 
Åh vad livet är härligt just nu, jag har världens finaste familj och nya händelser och milstolpar sker varje dag! 
 
 
                                                  

RSS 2.0