5-månadersvaccin

 
Igår var vi och vaccinerade Nellie för andra gången och det gick väl bra förutom att hon storböla när sprutorna gavs (vem skulle inte göra det liksom). Framåt kvällen blev hon väldigt varm och när vi gick och la oss hade hon 38,2 graders feber. Lilltjejen fick sova mellan oss inatt, het som en stekpanna och idag hade febern stigit till 38,6. Nu har hon precis vaknat efter att ha legat och sovit on and off hela förmiddagen, lite piggare men fortfarande stekhet.
 
Vi mätte och vägde henne också igår på bvc och hon är fortfarande lite liten och går inte upp i vikt i den takt hon "borde".
 
5-månaderskontroll:
 
Vikt: 6 195 g
 
Längd: 65 cm
 
Huvudomfång: 39,5 cm
 

 

kurvorna tagna från barntotal.se
 
Huvudet är tydligen väldigt litet och där ligger hon två streck under kurvan, hm? Men både jag och F har ganska små huvuden så får hoppas att det bara är genetiskt, vad ska man annars gör liksom, huvudet kan man ju inte göra något åt?
 
Så nu ska vi försöka få in fasta mattider på dagarna med ca fyra timmar emellan matningarna, så att hon är riktigt hungrig när hon väl äter. Fram tills nu har det varit väldigt oregelbundet och ibland har det kännts som att jag ammar dygnet runt hela tiden.
 
Nu ska jag mysa med min sjukling, vi ska ligga i sängen hela dagen!

Älskar livet

 
Ja, vart ska jag börja...
 
Här inne ekar det som aldrig förr, tiden bara rusar fram och i ärlighetens namn har jag inte tid att sätta mig vid datorn och skriva milslånga inlägg, om ens nåt inlägg som ni kanske märker.... Nu tänker väl ni, vadå hon är ju mammaledig och har all tid i världen??
 
Nähä ni, alla ni mammor där ute vet vad jag snackar om när jag säger att dagarna fylls upp hela veckan lång och vips så är det redan nästa vecka. Varje vaken tid mitt lilla hjärta har är jag där för henne. Leker, myser, pratar och allt det där som hör mammalivet till. Ju äldre hon blir desto fler vakentimmar har hon och det ger mig inte riktigt tid att sätta mig vid datorn och uppdatera och det gör mig lite fundersam över om jag ska fortsätta blogga eller lägga det lite på is tills jag känner att jag kan tillfredställa mina läsare till 100 % istället för att smyga in ett inlägg i veckan ungefär... Hmm, får suga på den karamellen ett tag!
 
Vad har hänt sen sist då?
Nellie blir 5 månader om fyra dagar och vi har hunnit med en massa milstolpar. Hon glupskar nuförtiden i sig hela smakportionen med gröt och det får hon två ggr om dagen, annars helammar jag. Imorgon ska hon vaccineras och då ska vi också väga henne och se om hon har kommit ifatt på kurvan. Har inte börjat med smakportioner än, men hon får smaka på fingret av våran mat, så kallade "smaksensationer".
Hon rullar och håller på så fort man lägger henne på rygg. Hon gör också alltid "situps" från ryggläge, allt för att få vara med så mycket som möjligt, mitt lilla hjärtegryn.
Idag faktiskt, så satt hon stabilt för första gången i ca 10 sekunder!
Hon somnar för natten mellan 20-21 och äter 1-2 ggr under natten, ibland mer när hon är jobbig :) Väldigt skönt då hon från födseln har ätit var tredje timme, dygnet runt. Däremot måste man gå in och stoppa i nappen några ggr per natt.
 
Vi går på babysim, babyrytmik och mamma- barnpass och vi umgås mycket med mammorna och barnen från mammagruppen. Är jättekul att man kommer så bra överens och barnen trivs så bra i varandras sällskap.
 
Mamman (alltså jag) har lyft arslet från soffan och skaffat mig gymkort på Balance i Solna. Ett väldigt fräscht och bra gym med många spännande och givande pass. Jag har även tagit tag i det här med spanskan och får en gång i veckan hemundervisning.
 
Nu kanske ni förstår att veckorna flyger iväg och det knappt finns tid att sitta still!
 
Jag älskar min fina familj och varje dag vi får med vår dotter är en gåva från ovan
 
 
 
 
 

RSS 2.0