New stuff


Måste ju bara berätta att jag har fått hem den fina "overallåkpåsen" från Ellos som är tänkt ska ligga i vagnen och jag är toknöjd! Den är superfin och verkar mysig så hoppas att lilla Monchi också tycker det :)
Passade även på att beställa ett sött litet set, dock lite större så det får ligga och mogna lite i garderoben. Är så svag för söta babykläder, hur ska detta sluta?!


Är det något som gör mig glad, så är det när jag köper sånt här!



Upp & ner



Mitt humör/sinnesstämning går verkligen upp & ner, ena stunden kan allt kännas helt underbart och lyckan är total, jag ska ju bli mamma! Andra stunden känns verkligen allt skit, jag orkar inte göra någonting och det enda jag kan tänka på är hur jobbigt allt är och kommer att bli. Konstig känsla och svårt för dem som står mig nära att förstå, men jag vet ju att det beror på hormoner och sånt så det går förhoppningsvis snart över. Imorgon är ju en ny dag och då kan jag lika gärna vara på världens bästa humör!
Hoppas!




Skulle vara skönt att avreagera sig lite när man har så mycket i tankarna, kanske på detta viset :)


Svag & trött




Sorry folks, men jag är inte varit på blogghumör på sistonde. Jag är så trött, så trött så trött.... Och eftersom Monchi har fixerat sig (vilket iofs är glädjande) har jag ofta ont nere i härligheten, det liksom trycker på och det blir svårt att gå ibland.

Så därför är jag nu i skrivande stund stationerad i soffan, väntar på att maten ska bli serverad och sen ska vi mysa ner oss med en film och bara va.

Jag är tillbaka när jag är lite starkare, promise!

Puss ♥


4 års kärlek


Har varit en väldigt händelserik helg så har inte ens hunnit sitta still för att skriva en rad till er!

Det finaste som hände under helgen var att jag och min älskade firade 4 år som par. Känns som igår när vi föll för varann på den där korridorsfesten i Luleå.
Fyra underbara och händelserika år har passerat och jag hoppas på ett livslångt liv tillsammans!




Love you!!






v. 34



Nu har kulan gått och blivit rund & go, här kommer en update på v. 34!



Bebis:
Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn.


Mamma:
Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.


Jag:
Det märks att man börjar hamna i slutskedet nu. Även om jag inte lider av svårare krämpor så känner jag mig otymplig och mycket är fysiskt ansträngande, allt från att behöva ändra position i soffan var femte minut till att gå i trappor eller ta sig ut från bilen.
Har den senaste veckan känt en märklig smärta strax över livmodern, precis under revbenen och får även känselbortfall där då och då. Riktigt obehagligt!
Sammandragningarna fortsätter och dem blir mer och mer intensiva för varje dag som går. Att magen ens kan bli så hård! Och ryggen tar såklart fortfarande mycket stryk.

Om man räknar bort det ovanstående som jag precis klagat på så mår jag faktiskt väldigt bra och även om jag räknar ner dagarna till Monchis ankomst så kommer jag att sakna min mysmage :)




Gottigottgott


Något som vi älskar, jag och min F är att gotta oss i god mat. Ikväll tog vi en tripp till Citygross och köpte lite gott och smått, för att bara mosa framför tv:n.

Räkor frästa i olivolja, chili & vitlök

Yomat & mozarellasallad med pesto

Grönsaker med dip


I love food, good food.





Och självklart övertalade jag F att köpa en varsin prinsessbakelse, det har ju ändå kommit en prinsessa till världen!  (very bad excuse)


En prinsessa är född!



Välkommen till världen, tronarvinge!

Trots att jag tycker att det oftast är onödigt mycket mediepådrag på kungafamiljen kan jag inte låta bli att tycka att den här händelsen är alldeles underbar!

En liten prinsessa är född och Victoria och Daniel visar ännu en gång att även dem är mänskliga!


Tror ni deras unge får hemundervisning sen? Annars KAN det ju faktiskt vara så att våra barn hamnar i samma skola, det hade varit rätt så coolt. Ska allt hålla mig underrättad om sisådär 6 år :)



Besiktning - Check!


Idag har vi varit och besiktat bilen och jag måste säga att det känns himla skönt att ha en ny bil som man slipper gå och vara nervös för att den inte startar osv. Tidigare bilar jag ägt har varit äldre modeller där man på besiktningen måste stå och bita på naglarna och hoppas på att den går igenom.

Vår lilla pärla blev iallafall godkänd så det är bara att fortsätta slira på vägarna √



Don´t mind the dirt...



Fynd!


Jag älskar att fynda!

Vi var en snabbis till Hornbach för att komplettera med lite mer tapeter och då hittade vi denna lampa som stod på fyndhörnan pga smuts på lampskärmen.
Ordinarie pris 498:- Nu 150 :-

Vi som är ute efter lite mer mysbelysning i vardagsrummet blev ypperligt glada när detta erbjudande viftades precis framför ansiktet på oss.
Var bara att vända på lampskärmen och vips så hade vi en fin lampa!
Den står sig fint i hörnet :)





Föräldrapenningsansökan





Idag är mitt humör lite bättre men jag känner mig rätt så uttråkad och rastlös.

Detta har iallafall äntligen åstadkommits, se om man får några pengar av staten :)







Halvrutten dag


Idag har jag haft en lite humördipp faktiskt. Har inte alls haft överdrivna hormonrubbningar den här graviditeten men ibland slår det till och då är det inte kul. Alla känslor kommer på samma gång, allt blir fel och allt är jobbigt.

Dagen började väldigt bra men framåt eftermiddagen tappade jag all motivation. Lägenheten ser ut som skit men jag har ingen ork att göra något åt saken, magen skrek efter mat vid middagstid men jag orkade absolut inte ställa mig och laga något så det blev en fettig hämtpizza som jag mår ännu sämre efter, och att "fönstershoppa" på nätet (är smått beroende) gör mig ännu mera deppig för jag vill ha allt men har inte råd med något. Konstig ekvation....

Till detta bör nämnas att min bättre (med betoning på bättre) hälft jobbar som en galning just nu i rummet, tapetserar och har sig. Så tro inte att han inte passar upp mig för det gör han, känner bara att jag inte uppskattar allt som jag borde göra just nu.


Men visst får man ha såna här dagar?
Är ju faktiskt för det mesta glad..Vill jag tro :)


Du gör mig hel ♥


Lyckad utbildning!



Hemkommen från Danderyds sjukhus efter 3 timmars föreläsning om graviditeten, föda barn och föräldralivet. Hade ärligt talat ganska låga tankar om den här kursen, trodde det skulle vara väligt så där puttinuttigt och onödig information men jag tyckte faktiskt att det var väldigt givande!

Föreläsaren var jätteduktig med många komiska inslag, t.om F lyssnade idel öra utan att slumra till ;)

Nu har vi lite koll på vad som komma skall, det här med förlossningen, när man ska ringa in, hur ser det ut där vi ska vara och vad som händer under själva förlossningen och efteråt. Det blir definitivt ett till besök på utbildningen nästa vecka!


FUB - Danderyds sjukhus


Den här helgen har ägnats åt att bygga barnrummet och det har verkligen gått jättebra för grabbarna! På två dagar blev dem klara så nu är det bara ytskikten kvar. Var på Honrbach idag och köpte tapeter, hoppas verkligen att det blir fint :)

Om några timmar ska vi på vår första föräldrakurs på Danderyds sjukhus, hoppas att man går därifrån lite klokare angående allt som har med barn att göra för just nu känner jag mig ganska lost. Vad jag har hört av andra så ska inte dem här utbildningarna/föreläsningarna vara så jättegivande mer än att man kanske jämför magar med varann men jag tänker gå in med ett öppet sinne och ta det för vad det är!





Snart är du här, min skatt ♥


Underbara vänner!


Igår spenderade vi och Lojjan kvällen hos Johanna & Pär i Uppsala och det var som vanligt jättetrevligt och mysigt med god mat och många dåliga skämt med skratt!

Jag är glad att jag träffat F för att han är som han är såklart, men jag är lika glad att jag träffat honom för att det har bidragit till att jag har fått lära känna underbara människor som har har funnits länge i hans liv och som nu har blivit mina vänner också!


Fina Johanna & Lojjan med hög koncentration, med hopp om att få känna lilla Monchi. Lite show bjöd hon på allt :)


På tal om något helt annat, det går framåt hemma i lägenheten! Jag kom precis hem efter en vända i city med lite fika och fönstershopping (Har köpstopp) och möts av att en vägg nästan är klar!
wiihoo!


Syfestivalen


Idag ska jag med mammsen på Syfestivalen på Stockholmsmässan, i hopp om att kanske hitta något fint. Är inte så inne på det här med tyger och att sy men det kan vara kul att prova något nytt! Blev inte så mycket stillasittande som jag lovade mig själv men idag känns det bättre och de bekväma gympadojjorna åker definitivt på!

Min första plan var att jag skulle sy ett eget babynest då dem är svindyra i butik, men ju längre tiden har gått har det liksom inte blivit av så förhoppningsvis finns det någon monter där som säljer hemmagjorda egna babynest, precis framför ögonen på mig!

Håller tummarna....

Ikväll ska vi iväg på middag hos några goda vänner vi inte sett på ett tag, det ska bli himlans trevligt! Och imorgon tänkte jag hålla mig borta från hemmet så mycket som möjligt eftersom lägenheten då förvandlas till en byggarbetsplats. Får se vad jag hittar på :)

Ha en bra fredag allihopa, med en massa fredagsmyyyys!




babydesperat


Är helt besatt av att titta på inredning mm till barnrummet nu så jag blir helt knäpp. Har även kommit in i en period där jag bara vill att allt ska bli färdigt och köpa en massa som jag tycker är mer än "nödvändigt", alltså en massa söta babysaker som egentligen inte alls är nödvändigt...

Det här står högt på min önskelista just nu, från det underbara märket Kids concept - Pumpkin!



En sängmobil, vagnhängare och små söta klossar, vill ha!


v. 33


Nu känner jag mig stor!

När den här veckan är över är det sju veckor kvar, snacka om nedräkning!
Det är med stor längtan jag skriver;
 jag ger er v. 33...



Bebis:

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen



Mamma:

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda. 
Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.


Jag:
Känner mig riktigt stor nu i förhållande till vad jag tidigare känt och jag kommer till och med på mig själv med att vanka i sidled när jag går. De konkreta sparkarna där innifrån har avtagit lite och jag känner istället stora bökiga rörelser från det lilla pyret därinne. Kanske hon också börjar känna sig lite stor, precis som mammsen sin :)
Har de senaste dagarna fått en märklig känsla i underlivet i form av värk när jag är uppe och går så jag försöker att bara gå i mindre stunder och mestadels vila.
Annars så älskar jag fortfarande min kula, den liksom bara är där och det är hur underbart som helst. Även om det inte är fy skam att byta ut magen mot en verklig bebis så kommer jag nog sakna att vara gravid sen!
Viktuppgång: 7,5 kg


Duktiga pojkar


Nu är nästan allt material inköpt till det lilla rummet! Medans grabbarna konkade upp alla gips- och spånskivor mm stod jag för lunchen. Blev inspirerad av ett avsnitt från Vad blir det för mat med Per Morberg och slängde ihop en gryta med rotmos. Yummi :)





Försöker hålla mig stillasittande mycket idag då jag har lite smärta som strålar ner i härligheten, så fort jag är uppe och går gör det lite ont. Kan det vara Monchi som håller på att fixera sig? Eller så är det bara ligamenten som knakar...


Projekt barnrum


Ny dag, nya möjligheter!

Äntligen är det dags att börja med barnrummet!
Vår lägenhet är ju ursprungligen en tvåa på 66 kvm men vi ska utnyttja den öppna planlösningen och dela av den så att den blir en trea. Tror det kommer att bli riktigt bra och dessutom har vi lite tid att växa i lägenheten eftersom vårt nästa boende förmodligen blir ett hus (som vi vill spara lite till).

Så nu ska vi röja, få ner lite skit i förrådet och i helgen ska F och min brorsa påbörja projektet Barnrum.


Det här är min inspiration, flickigt och romantiskt! Ska bli kul att gå på inredningsjakt sen när rummet är klart.
 
Alla tips på inspiration är såklart välkomna :)


Förlossningsdröm


Nu har vi kommit hem till lägenheten efter några dagar i stillheten och jag är i princip frisk förutom lite snor som inte vill ge med sig så det var ett mycket givande avbrott i vardagen!

Inatt hade jag min första förlossningsdröm, väldigt intressant! allt gick så där drömbra, det var faktiskt a piece of cake! Jag började få små lätta aj-värkar här hemma så vi åkte in till Danderyd där dem sa att jag var helt öppen så det var dags att sätta igång! Krystade en gång och i ett vips så las min lilla prinsessa på mitt bröst, alldeles mörkhårig och helt perfekt. En timme tog det från första värken till ungen ploppade ut!

Jag misstänker att verkligheten kommer att se liite annorlunda ut, hehe.

Hoppas att det kommer fler drömmar, det känns så verkligt när man drömmer om sitt barn man kan nästan känna den underbara bebislukten :) Och dem får givetvis vara lika förskönade som drömmen inatt!




Här ligger jag om knappt två mån, aaahhhh!


Bild lånad från Google


En helt vanlig kärleksdag


Vi befinner oss fortfarande ute i Mälarens vinterland och njuter av lugnet och stillheten. Inte lika bra väder idag men det gör ingenting för vi håller oss ändå inne för det mesta. Tog oss dock ut på isen idag och checkade läget och fick oss en nypa frisk luft.






Idag är det alla hjärtans dag också, en dag som egentligen bara passerar förbi utan att jag lägger någon större vikt vid vad den betyder. Gillar inte dessa kommersiella dagar där man förväntas konsumera en massa för "kärlekens skull".
Jag tror på kärlek varje dag och eftersom jag har en underbar man i mitt liv som skämmer bort mig med kärlek varje dag så är sådana här "bestämda" kärleksdagar dagar lätta för mig att ignorera.

Men en gullig hälsning kostar ju ingenting, så alla ni romantiska turturduvor därute som tar den här dagen på allvar,

glad alla ♥-ans dag!


Mys i fritidshuset


Ok, jag kunde inte riktigt sitta still igår när jag lovade mig själv att bara vara hemma och ta det lungt. F kom med den briljanta idén att ta oss ut till Kanan (sommarstället) så att jag kunde få kurera mig och bli frisk där.
Självklart gick jag med på det, så på söndagseftermiddagen traskade vi över isen till ett kallt hus som vi nu har värmt upp och har det hur mysigt som helst i.






Idag har vi sett till att jobba lite men mestadels bara slappat och tagit det lungt. Här stannar vi till jag är frisk eller senast onsdag för då är nog maten slut!
Nu har vi brasan tänd och vi väntar på att middagen i ugnen ska bli färdig.


Puss & kram!


Krasslig


Visste ni att februari är årets sjukaste månad?

Ja, tack jag läggs in i den statitstiken nu. Min näsa är så täppt att jag inte kan andas och då snackar vi inte om någon gravidtäppa inte, mitt huvud väger bly och min energi ligger just nu nere på noll.

Jag ger mig själv en käftsmäll för att jag inte lyssnar på min kropp och är ute och ränner trots att jag borde ligga i sängen under täcket och bara kurera mig!
Idag ska jag banne mig vara inne hela dagen, måste bli frisk!
Tur att det är söndag och att det inte finns några måsten....


Slänger upp en bild på min underbara systerson, då blir jag glad och alldeles varm i kroppen


Hos barnmorskan


Var ju hos barnmorskan igår på en koll och det gick så bra så, hon gick igenom en del vad som händer när man har fött och vilken barnavårdscentral vi hade tänkt välja mm. Kändes ganska surrealistiskt att sitta och prata om en helt annan vardag och om ett barn som inte ens har kommit till världen än.



Mitt magmått har varit lite ojämnt och legat lite under kurvan men oj vad den har växt de senaste två veckorna. Så det kändes mycket bra!

Blodtryck: 100/75

Lillans hjärtljud: 146


Two months to go!!


v. 32


Vi är inne i en ny vecka och av någon anledning går veckorna inte lika snabbt nu som det gjorde när vi var utomlands, då kändes det som att jag bara spottade ur mig nya graviditetsveckor.

Här kommer en update på den häe veckan!


Bebis:
Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.


Mamma:
Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten.


Jag:
Jag ska verkligen inte klaga på någonting egentligen. Min graviditet fortgår precis som den ska och jag har inga större krämpor att dras med. Dock känner man ju av varje liten förändring även om det inte gör så ont, jag har tex den senaste veckan känt ett obehagligt tryck ner i underlivet när jag rör på mig samt att det har blivit lite jobbigare att sova om nätterna. Har känt av den där "mensvärken" en gång men tror att det var livmodern som växte mer än att det skulle vara en förvärk. Känns som att magen växer snabbt nu och mestadels är den hård och spänd.
I övrigt så älskar jag min mage och livet som otymplig blivande mamma. Men längtan efter att hålla min dotter i min famn går inte att beskriva, vill bara att hon ska vara här hos oss nu nu!
Kan veckorna gå liiite fortare tack!


Förmiddagsjobb & kurering


Sorry för mitt oengegemang här i bloggen på senaste, har haft fullt upp och nu har jag åkt på en förkylning :(

Så både igår och idag har jag försökt vara sängliggande så mycket som möjligt och verkligen kurera mig och jag är på bättringsvägen nu faktiskt! Tog tag i lite jobb nu på förmiddagen, i sängen såklart!

Efter lunch ska jag åka och fixa mina ögonbryn, med plock och färg. Inte en dag försent! Har för tillfället två buskar över ögonen som jag har låtit förfalla under semestern.

Sen i eftermiddag är det dags för ett besök hos barnmorskan för en koll, uppdaterar er sen om läget!


Vill ha hus!


Det har varit fullspäckade dagar i en hel vecka nu när min mormor har varit här och hälsat på men imorn lämnar hon oss för sin hemstad Malmö, då blir det tomt här :(

Igår spenderade jag hela dagen hos mormor som bor hos mina föräldrar i Segeltorp och på kvällen åkte jag och F till Knivsta för att äta middag hos våra kära vänner Linn och Tomas. 

 

Dem har ett helt underbart nybyggt hus som dem ritat helt själva och jag blir lika avundsjuk varje gång jag kommer dit. Superfint inrett och alla rum är så noga planerade. Kolla bara deras sällskapsrum, här kan man väl spendera många kvällar, som taget ur Sköna hem!



Klicka på bilderna för att få se dem förstorade!

Idag har jag lite tendens till halsont och jag känner mig lite hängig och tung i kroppen och huvudet. Har sovit dåligt några nätter i rad nu så ikväll hoppas jag på att jag är så "hängig" att jag däckar och sover gott och vaknar pigg som en lärka!


Biokväll


Ikväll var jag, F, mamma, pappa & mormor på bio och såg En gång i Phuket och jag garvade ihjäl mig! Är inte ett så stort fan av svenska filmer men den här rekommenderar jag verkligen om man vill se på en lättsam fiml med garanterat skrattanfall!




Nu börjar min födelsedag att lida mot sitt slut och jag är så glad för vad jag har och för vad som väntar oss om bara två månader, blir så glad varje gång jag tänker på det!
Nu ska jag dyka in i våra nya täcken som känns som moln och bara njuta av det liv jag lever och vad som komma skall.

Hoppas alla ni har haft en bra helg!


Måndag


Idag, på min födelsedag fick jag som vanligt äran att vakna bredvid världens bästa

Efter att han hade haft lite möten mötte jag upp honom i stan för att strosa lite och försöka nappa på den sista rean. Min favoritavdelning på NK, Plan 4 hade jättebra rea även om det är ltie dyrare kläder och prylar som säljs där. Blev dock inte att shoppa loss riktigt där med tanke på priserna men titta vilka fina plagg F köpte till Monchi som "jag" fick i present!



En jumpsuit från Juicy Couture och en jacka från Burburry.
Det ska vara klass på tjejen :)

Kappahl
har ju en massa fint så där köpte vi en del också. Det är ju så svårt att hålla sig!



Ett besök på H&M resulterade såklart i en massa söta plagg också....





Nej, nu får det banne mig vara köpstopp!

Kvar på listan har vi dock babyskyddet som vi måste köpa. Eftersom vi har Bugaboo vill vi ha Maxi Cosi så att vi kan utnyttja den på vagnen också men det är ju en djungel det också...

Cabriofix, pebble, easybase, familyfix bla bla bla... Hjälp!


Söndag


På eftermiddagen hade vi bjudit över min familj + F:s syster och bror (hans föräldrar är fortfarande kvar i Chile) på lite födelsedagsfika så på förmiddagen bakade jag rulltårta och misslyckade cupcakes. Men dem var goda iallafall och mycket uppskattade!

Det blev mycket lek och prat och jag fick en massa fina presenter! Fick bl.a:

Två supersköna täcken
Mammatröja
Lotion som luktar mumma!
Klänning
Såklart kläder till lilla Monchi



På söndagskvällen var vi skittrötta och bara hade mys i soffan tills vi återigen slocknade utan problem!


Lördag


Ska försöka dra helgen för er, mycket födelsedagsfirande har det blivit!

Min fina syster fyllde 30 år i lördags och det vankade fest hemma hos henne med en massa gäster.
 


Min syster Johanna

Det var en mycket trevlig kväll, träffade en massa gamla vänner till Johanna som jag också har växt upp med! Jag intog såklart dansgolvet, bara för att man är gravid ska man väl inte sluta att ha kul ;) Grejen var bara att jag var den enda som dansade och bara fick blickar på mig, hehe....

Kvällen blev inte alltför lång då Alma var ensam hemma, men vi drog med oss min brorsa hem så han fick sova hos oss, också det trevligt att få lite kvalitetstid med sin annars tonårs-upptagna-med-att-gå-på-fest-bror.

Bra kväll och slocknade så fort jag fick kontakt med kudden!


Birthday girl!






Idag ä det min dag, hipp hipp hurra för mig :)


 Fick supergod frukost (traditionsenlig räckmacka och smält Geisha) imorse av världens bästa F och snart ska jag ta mig in till stan för att möta upp honom. Vi ska kika på en massa babygrejer och förhoppningsvis köpa en del! Bättre present kan man ju inte få :)




Är ju jättefint väder idag så jag tvingade ut Alma på en långis efter frukosten. Lite bitigt i kinderna, men ändå skönt!

Ha en bra dag, det ska iallafall jag ha!


Mormor på besök


Har varit i Segeltorp hos mina föräldrar idag hela dagen och har inte haft tid att uppdatera. Inte kommer det att bli flitigare uppdaterat i helgen förmodar jag då min syster fyller år imorgon och det blir party hos henne och på söndag bjuder jag på födelsedagsfika hemma hos oss då jag själv fyller hela 26 år på måndag.

Men idag har varit en jättemysig dag. Min mormor har kommit upp från Skåne över våra födelsedagar (det blir man aldrig för gammal för) plus att min älskade systerson Linus var där och förgyllde hela dagen.


Min underbara mormor, jag och min syster som tvingade oss ut i kylan

Kom hem för ett litet tag sen och ligger nu i sängen med en konstig växtvärk i benen, känns precis som när man växte i puberteten och kunde få en sån här jobbig växtvärk. Ska försöka sova men jag lär ju, som jag har börjat göra nu på sistonde, vakna typ 10 ggr per natt! Med Sahara i munnen dessutom!


v. 31


Vet inte vad jag ska skriva annat än att nu går det undan!

v. 31, here we go!



Bebis:
Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar. Vikt ca 1 800 gram.

Mamma:
Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Jag:
OM jag är andfådd? Känner mig som en kärring som måste gå i myrtakt för att orka gå uppför den minimala uppförsbacken från pendeltåget. Det känns även som att magen växer i snabbare takt nu, det spänner ofta över magen och naveln pekar lite längre ut för varjde dag.
Idag kan jag ha fått en liten förvärk om man frågar dr. Google för jag fick en ganska stark "mensvärkssmärta" samtidigt som en sammandragning uppenbarade sig och magen blev alldeles hård. Kan ju iochförsig också bara ha varit växtvärk från livmodern.
I övrigt älskar jag fortfarande att vara gravid och det bästa jag vet är att bara mysa med kulan, stryka handen över magen och känna respons tillbaka.


We skip åkpåse


Tack för era kommentarer angående Monchis racervagn/åkpåse eller inte! Upskattar jättemycket att "erfarna" mammor out there ger tips och reaktioner på ens helt okunniga babyvetande.

Det lutar nog mot att vi skippar åkpåsen och kör med någon sorts overall i vagnen och filt istället. Jag tänker mig en sådan här i början, är jag rätt ute?



Hittade den här på ellos.se (som by the way har jättefina babygrejer till rimliga priser) och den verkar prisvärd för att säkert inte kunna användas så länge.

Denna beslutsångest när det gäller babygrejer, blir galen!


Rogivande (slö) kväll


Ligger och myser i soffan med världens bästa sambo och hund och har precis smällt i mig en riktig kladdis med riktigt mjöl! Mmmm så good, jag behövde den revanschen :)

Åt lunch idag med två goda vänner på Raw på Sankt Eriksplan, åh vad god mat dem hade. Jag åt en Yakiniku (stavas det så?) och rubbet åts upp såklart, förutom de sista riskornen som jag inte fick upp med pinnarna.



Känner mig så trött och slö, men vill ändå inte gå och lägga mig. Blir att ligga kvar lite i soffan och titta på meningslös film Dude wheres my car + regelbundna promenader runt lägenheten annars tar ryggen kål på mig.

Ha en trevlig kväll!


Skakis-Alma


Alma i ett nötskal, gömmer sig under bordet och börjar skaka så fort jag visar hennes overall!




Min lilla skrutt....


Vargavinter!


Brrr, vad är det för väder??

SVINKALLT!

Nu börjar den riktiga vargavintern komma till oss. Trots att jag bott i svinkalla Luleå i två år så hatar jag kyla! Tacka vet jag min gåsjacka som jag införskaffade för 4 år sedan, mitt bästa köp någonsin! Och som tur är kan jag fortfarande stänga den så jag slipper gå med uppknäppt jacka och frysa arslet av mig.

Idag är en sån där dag man bara vill ligga under täcket i soffan och dricka massor med te och kolla på onödiga serier. Men jag ska faktiskt ta mig in till stan och äta lunch med två gamla jobbarkompisar så kylan är värt det :)

Igår hade vi över Helena & Victor på middag och det var som vanligt trevligt och mysigt.
Vi bjöd på hel kyckling i ugn med rostad potatis, brunsås och svartvinbärsgelé. Supergott och jättelätt, allt sköter sig självt, rekommenderas varmt :) Dessutom är hel kyckling jättebilligt att köpa i butik! Hittade dock inte kameran, så det blev inga bilder, shame on me.....

Näe, nu måste jag ta på mig varmt och tvinga ut min lata hund på promenad, om jag känner henne rätt kommer hon att vägra gå utanför porten!




Frusen av mig.. Även i varma länder...


Monchis racervagn


Igår och idag mår jag mycket bättre ryggen även fast det inte är helt bra. Tror det bara rörde sig om en låsning, så jag struntade i att höra av mig till barnmorskan och noja.

Har inte visat er Monchis racervagn som hon ska glida runt i i sommar. Det blev en Bugaboo Cameleon, den passar vårt behov bäst.





Det här med barnvagn var ju en hel djungel, därför var vi i god tid och köpte den innan vi åkte till Chile. Nu står den med regnskyddet på så den inte ska samla på sig alltför mycket damm. Vill bara bädda iordning den så den är klar men jag är lite kluven angående hur man ska bädda i vagnen.
Vår skatt är ju beräknad den 8 april, det kommer alltså att vara vår när det är dags att gå långa promenader.

Ska man ha åkpåse eller räcker det om man har täcke/filt/fäll av något slag?

Jätteklurigt, jag kan ju ingenting om nyfödda barn! :(


RSS 2.0