Egentid


Barnet sover, mannen jobbar, lägenheten är städad (tillräckligt för att jag ska må bra iallafall) och det regnar och åskar ute.

Vad passar inte bättre då än att mysa ner sig i soffan framför 16 and pregnant med en popcornskål i famnen!




Min duktiga tjej!


Imorse, lite tidigt för vårt eget bästa var vi på Nellies 2-månaders läkarkontroll på BVC. Hon är inte riktigt två månader än men sju veckor och fyra dagar för att vara exakt. Min lilla plutt visade sig vara alldeles exemplarisk utvecklingsmässigt och så där perfekt bara ens eget barn kan vara.

Kan hon..?

...Lyfta nacken? JA

Svarsleende? JA

Gör ifrån sig ljud? JA


Vikt: 4 855 g

Längd: 58 cm

Huvudomfång: 36,5









Nellies längdkurva från barntotal.se, en lång och ståtlig tjej!


När vi kom hem tokdäckade vi båda i sängen och sov någon timme. Tråkigt väder idag, vi håller oss nog inne och myser!

Ha en underbar torsdag!


Barnrummet


Har ju faktiskt lovat att lägga ut bilder på barnrummet som vi gjorde när jag var gravid, men det blev liksom aldrig av eftersom rummet aldrig hann bli klart innan finaste Nellie kom till världen. Rummet står fortfarande oklart men tänkte att jag skulle visa upp det ändå :)


Lagom stort för en garderob, en mysig gungstol och en byrå. Mysig heltäckningsmatta som man kan gosa på!
Ska även sättas upp lite tavlor och sånt krafs.
Så småningom ska även Nellies säng ställas in när hon är mogen nog att sova i egen säng i eget rum.

Rosa, rosa, rosa!


Bloggträff



Idag har jag & Nellie varit på bloggträff och träffat andra mammor med deras söta barn. Vi höll till på Café Glada barn, ett jättemysigt och barnvänligt café med god fika glada barnstämmor!

Det var jättetrevligt att hänga med andra bloggmorsor och få träffa dem IRL, hoppas på fler såna här träffar :)






En trött tjej som får hänga med på mammas tokigheter hela dagarna...


Instagram


Jag följer strömmen och har skaffat mig Instagram, följ mig gärna!

cKramar heter jag!





Eurovision i Frösunda?


Idag går det inte många knop här hemma. Imorse gick vi dock på en powerwalk till Solna C och köpte oss en solhatt och lite sommarplagg till Nellie, med hopp om att solen ska titta fram igen :)

Just nu är F och jobbar, Nellie ligger och snusar på mitt bröst och jag försöker knåpa ihop det här blogginlägget med en hand. det var rätt så jobbigt så jag blir inte så långrandig.

Förresten, fan vad ballt att coola Loreen tog hem Eurovision i lördags! Dessutom verkar hon ha båda fötterna på jorden, inte alla artister som har det!
Hoppas nästa års final hålls i Friends Arena, bara ett stenkast från oss! Det hade vart skitkul!



Mäktig arena...


Hang in the park


Även idag var det underbart väder här i Stockholm och då passade lilla familjen på att ta sig ut, först på en prommis och sen stationerade vi oss i Hagaparken med filt och softade. Nellie låg också på filten och hängde under hennes UV-parasoll som jag inföskaffade igår.

Sällskap fick vi också av finaste Helena som i slutet på juli kommer att joina mig i mammalivet, åh som jag längtar! Vi har redan kommit överens om att våra ungar kommer att bli bästisar, finns inget annat alternativ!


Helena med sin fina kalaskula fick snusa på lite bebisdoft, nu är det inte långt kvar!



Mors dag!


Finaste mamma,

idag är det Mors dag och det är en dag man ska visa sin uppskattning lite extra mycket till sin mor även fast det finns 364 andra dagar att visa det på.

Du har ställt upp för alla dina barn ända sedan dagen vi föddes och det uppskattas!

Tack för att du finns och tack för att du födde mig!

PUSS! 


Jag & min mamma shakar rumpa


Själv har jag blivit bjuden på en jättemysig middag idag av Nellie (Läs Fernando) och det var faktiskt första gången vi satt och åt en riktig middag utan stress sedan lilltjejen föddes. Dessutom sov hon igenom hela middagen, vilken present! :)

Häftigt att man själv är morsa nu och kan förvänta sig något av sitt barn minst en gång om året iallafall, haha!


Bröstmjölksersättning


Titta vilken lycka.

Vi provade att ge Nellie flaskan ikväll och hon fixade det på första försöket, duktiga tjej!

50 ml åt hon, har ingen aning om det är mycket eller lite men nu sover hon gott i pappas famn iallafall så jag antar att hon blev nöjd!




Mina fina hjärtan, åh vad jag älskar er!



Skrattande bildbomb


Finaste Nellie vaknar alltid med ett bra morgonhumör, vare sig det är klockan fyra på morgonen eller åtta. Det är så härligt att vakna till och jag kan ligga och titta på henne hur länge som helst när hon ligger där och kämpar med att få fram ett litet skratt när hon hör min barnsliga röst och då sprattlar som en liten groda av ren förtjusning.


U.n.d.e.r.b.a.r.a unge!





Jag älskar dig så jag nästan döör!!!




Catch up i parken


Ytterligare en underbar dag har passerat och idag har vi spenderat den med Felicia som kom på besök hem till oss efter flera månader av jobb utomlands.

Äntligen har vi henne hemma igen!

Vi har promenerat i Hagaparken, myst på den nyinköpta picknickfilten, ätit glass och druckit latte på balkongen. Härlig dag med andra ord!

Felicia har även provat på mammarollen och jag tycker att hon klarade det galant, både med Babybjörnen och barnvagnen :)


En framtida mum to be....?


Sol sol sol!


Underbara dag!

Denna dag har spenderats i solen såklart. På förmiddagen gick jag och F till Hagaparken och hängde lite med Nellie sovandes i vagnen. Dock är inte en stillastående vagn helt optimalt för vår lilla tjej för så fort man lägger sig och ska sola börjar hon gny och grina för att man står still. Dags att börja lära henne att gilla den där satans vagnen, men hur?

På eftermiddagen kom min mormor hit och spenderade några sista timmar innan hon var tvungen att åka till flygplasten och tillbaka ner till Malmö. Men snart ses vi igen om bara tre veckor när vi åker ner!

Så här skönt hade vi det idag, nämnde jag att jag älskar att vara mammaledig nu när sommaren är här!





terapeutisk blogg


Fick en fråga från Felicia - fotokobran som jag tänkte svara på.


Varför började du blogga?

Jag hade tidigare en blogg som jag startade när jag pluggade i Luleå, för ca 3 år sedan. Då var det nog mest på grund av att jag var allmänt uttråkad med för mycket fritid (blir lätt så på universitetet) men det blev ganska snabbt till en terapeutisk grej då det faktiskt är väldigt skönt att skriva av sig ibland och det är jättekul att gå tillbaka och se vad man gjorde för tex ett år sedan.
Här finner du den om du är nyfiken på vad jag gjorde då!

När jag slutade plugga och flyttade hem till Stockholm igen blev det naturligt att sluta blogga. Hade liksom inget roligt att skriva om tyckte jag plus att jag jobbade mycket och hade lite fritid att göra roliga saker på. En paus som varade i ca ett år, sen blev jag ju gravid i augusti 2011 och då, med tanke på att jag har många nära och kära som inte befinner sig i samma stad som mig, startade jag en ny blogg med fokus på min graviditet så att min släkt i södra Sverige kunde följa med på min resa utan att vara nära så att säga.

Jag tycker att det är kul att blogga, både för mig egen skull och för andras som delar samma intressen som en själv och som kan följa mig lite så där hemligt som man bara kan göra på world wide web.

Nu skriver jag om mitt liv som mamma och jag har aldrig haft så mycket läsare som jag har nu, så uppenbart finns det likasinnade där ute som är nyfikna, vilket är superkul. Jag följer själv många bloggar och jag hittar varje dag tips, erfarenheter och roliga inlägg som jag har nytta av.

 Trots att man ibland, som nybilven mamma inte alltid har tid att uppdatera i bloggen flera gånger per dag så har jag absolut inga planer på att sluta för det är fortfarande min alldeles egna terapi, helt gratis dessutom! :)





Bild tagen från mina glansdagar i Luleå..



Onsdag.


En av de tusen bra grejer med att ha barn är att man kommer upp tidigt och när klockan närmar sig lunch känns det som om hela dagen har gått! Jag har redan hunnit med att röja undan, tvätta, fixat mig själv + målat naglarna och suttit vid datorn och slappat. Och klockan är inte ens elva!

Det där man säger att man ska passa på att sova och vila under graviditeten stämmer ju verkligen trots att man nästan blev trött på att höra det men när jag var på tjocken sov jag till kl 10-11, ibland tog jag även en eftermiddagslur. Jag var även allmänt lat, orkade knappt gå och slänga godispappret som kunde ligga och skräpa på golvet i en vecka i vår lilla tvåa. Men jag kunde vila så mycket för att jag hade turen att kunna vara hemma hela graviditeten utan att jobba. Lider med er som har ont under graviditeten och tvingas gå och jobba varenda eviga dag!

 Nu vaknar lillan kl 6 (fast oftast får jag sova lite längre då F brukar ta det morgonpasset) och redan vid åtta är det full gång här hemma. Sen brukar hon slockna vid niotiden och då har jag tid att göra en massa.

Så fort min tjej har vaknat och ätit ska vi ta oss in till stan med min mormor och hänga lite.

Ha en bra dag!






Soliga tisdag


Åh vilken härlig dag!

Vi har varit i Knivsta hos F:s föräldrar och hälsat på, solat lite och ätit god mat.



Vi har dessutom köpt nya däck och fälgar till bilen, det var en dyr historia kan jag tala om. Men vi ska självklart ha den bästa säkerheten för vår fina lilla tjej!
Vår fina lilla tjej som för övrigt blir mer och mer människa för varje dag som går. Nu har hon börjat le mot oss och det är så kul att se att hon verkligen kämpar med att försöka få fram ett skratt.
Hjälp vad fort det går!





Shopping!


Idag åkte jag, Nellie och min mormor till Skärholmen för att shoppa lite och jag tänkte skämma bort mig själv med lite kläder. Men såklart kommer man hem med enbart kläder till lillan, det är ju så mycket roligare att shoppa till henne! Först och främst var det så länge sen jag ens tittade på kläder till mig själv så allt känns bara så fruktansvärt dyrt och sen är det skitjobbigt att börja prova grejer med en skrikande bebis i vagnen (nej hon gillar inte riktigt vagnen än, det är bara babybjörnen som gäller när vi är på shoppingjakt).

Men fick faktiskt med mig två linnen till mig själv, desto roligare är det att visa detta som jag handlade till min lilla tjej!

Koftor, pyjamaser, mössa och en sockersöt sommarsuit

Nu har vi precis kommit hem och ska bara mysa ner oss i soffan, jag är såå trött i både huvud och fötter! 
 


Första badet!


Igår togs första badet sen förlossningen för exakt 6 veckor sedan, det var såå skönt!



Jag är en ritkg badälskare så det har varit svårt för mig att motstå badkaret hemma och vårt SPA som vi har här på sommarstället. Men nuså, jag är back on track :)

Till och med på förlossningsavdelningen passade jag på att bada i deras yacuzzi, det var himla skönt mellan värkarna, rekommenderas starkt för er som har förlossningen framför er!





En toknöjd förstföderska i badet!


Kristi himmelsfärd


Hej på er!

Hoppas att alla har en trevlig långhelg och att ni som jobbar fick vara lediga idag!
Min lilla familj befinner sig på Kanan och bara myser med Nellies gammelmormor Mull. Mamma och pappa drog till Sicilien idag så vi har föräldradritt :)
Tidigare idag var även min syster och hennes familj här.

Igår hade min systerson Linus som även är mitt gudbarn 2-årskalas så vi var där på fika och lite umgänge. Linus var jättegullig mot Nellie, skulle hålla hennes hand, klappa fint och pussa på.
Så fint att se, gullungar ♥



Snart väntas en supergod middag, grillat såklart och sen ska vi fortsätta mysa framför brasan!




Så här fint har vi på sommarstället, ni fattar att vi trivs va :)



Onsdag


Igår tog vi äntligen tag i storstädandet här hemma! F:s föräldrar kom och tog hand om Nellie så vi kunde städa utan avbrott. Jäkligt skönt och behövligt!

Idag är det onsdag och en speciell dag. Ikväll kommer nämligen min mormor/Nellies gammelmormor upp och hälsar på från Malmö. Det ska bli hur mysigt som helst!


Världens bästa mormor!


Senare i sommar ska min lilla familj (känns sjukt konstigt att skriva MIN familj) bila ner till Malmö för att hälsa på resten av släkten, det ska bli huur kul som helst!



Nästan alla min skånska kusiner,
LOVE THEM!


Helgen


I fredags träffade vi ÄNTLIGEN Yasmin, min absolut äldsta vän. Vi har inte riktigt fått ihop en dejt sedan Nellie kom till världen men nu äntligen fick vi det att klaffa och jag tror bestämt att mitt lilla troll charmade henne rejält :)



Nellie somnade så fint på Yasmis bröst...

 
I lördags blev det en lugn förmiddag och lite shopping med mamma på eftermiddagen. Jag köpte ett amningslinne på Lindex och två stycken andra amningsvänliga toppar.

Framåt kvällen övertalade F mig att vi skulle åka ut till sommarstället eftersom det skulle bli fint väder på söndag och tur var det för hela söndagen bestod ju av härligt väder!
Mitt på dagen sov Nellie tre timmar i sträck så vi fick njuta av solen och blev lite solbrända till och med.
Perfekt!


Vi bunkrade upp en myshörna till Nellie så hon fick sova i friska luften, det mådde hon bra av!

I söndags var vi kvar hela dagen och bara tog det lugnt och bebisgosade och på vägen hem svängde vi förbi Victor & Helena för lite mer bebisgos. Tyvärr var Nellie lite kvällscranky just då men hon var lika söt ändå, oss lurar hon inte!


Pusskalas!



Det är minsann inte alltid kul att bli sönderpussad av sin mamma!




Hoppas alla har haft en underbar helg, berättar om min helg lite senare när jag inte har en surpuppa som gallskriker i bakgrunden!



Dagsformen!


Ja, då var det kanke dags att blotta sig lite då.... Det är sjukt vad kroppen återhämtar sig fort och min kropp är på god väg att ta sig tillbaka till originalform! Jag har alltid haft lätt att läka, vare sig det är ett ytligt sår eller en skada så att min kropp återhämtar sig fort även efter en graviditet och förlossning är jag inte förvånad över och gud så tacksam jag är över det nu när sommaren smyger sig fram och hoppet om att kunna ha bikini faktiskt stiger :)

Den här bilden togs 1,5 dygn innan Nellie tittade ut...



Vikt: 83 kg (+13 kg)


På bilden ovan ser jag faktiskt rätt fräsch ut måste jag säga (ovetandes om vad som komma skall), det var inte förrän vi kom in på sjukhuset jag fylldes med vatten och blev lite "uppblåst" men det var absolut inget jag led av de få timmarna.

Direkt efter förlossningen började livmodern dra ihop sig fint och bara efter någon dag hade den sjunkit helt.


Visst, lite slapp hud och midjan försvann i princip, men vad fan, this is life! Efter en vecka hade jag redan gått ner till 75 kg, alltså 8 kg. Hur är det möjligt undrar man, men som sagt kroppen är ett mirakel i sig!

 
4 veckor efter förlossningen är jag tillbaka på min startvikt 70 kg, helt otroligt! Jag har alltså gått ner 13 kg på fyra veckor! Visst har jag fortfarande lite slapp hud att träna bort men det har jag absolut ingen brådska med, amningen gör under och snart ska jag börja gå riktigt långa powerwalks som säkert också gör sitt!

Sådär, det var ju inte så farligt att blotta sig!
Att vara gravid och föda barn skulle jag kunna göra igen 10 gånger om. Kanske är det för att jag har en så positiv upplevelse av både graviditeten och förlossningen!


Trygghet!


Måste säga att något av det bästa som finns är när Nellie sover och jag hör henne gnälla och på väg att bryta ut i gråt. Då smyger jag och lägger mig i sängen bredvid henne, tar hennes hand och viskar mamma är här.... Och helt lugn blir hon och somnar om.
Ett starkt tecken på att man som mamma är betydelsefull och den allra bästa tryggheten för sitt lilla barn.

Ovärderlig känsla!





Finnsällis & grillkväll


Idag har min fina Suzie varit här med lilla dotter Avelina på 3 mån och det är så märkbart vilken storleksskillnad det är trots att det bara skiljer två månader mellan våra hjärtan. Fick dock ingen bild på dem två tillsammans men det kommer fler tillfällen :)


Nellie beskådar sitt sällskap med stora ögon...

Det här med veckor och månader med bebisar är ju en mystisk grej. I söndags blev Nellie 4 veckor för att hon föddes på en södnag, men idag är hon en månad eftersom det är den 8e idag (Hon föddes 8 april).

Que?!

Så, dagen till ära kommer min mamma och bror över på grillmiddag för att "fira" vårt lilla hjärta som idag fyller 1 månad!


Klädproblem!


Det gick mycket bra på BVC idag, Nellie växer som hon ska och hon är alltid lika tyst och duktig när vi är där!

4 veckor gammal:

Vikt: 4 260 g (3 400 g vid födseln)

Längd: 55 cm (50 cm vid födseln)

Var ju ute efter amningslinnen också och hittade lite på H&M men dem var verkligen skittråkiga och man såg redan i affären att dem kommer bli ur funktion efter bara en tvätt, så det blev ingen shopping.

Jag som trodde att man kunde börja klä sig snyggt igen när man blev kvitt gravidbulan men
nu måste man ju istället tänka på att man ska kunna slänga fram tutten snabbt utan att behöva lyfta upp tröjan varje gång man har så hela magen blottas.

Nej usch, vilka problem! Om det är någon som har tips på vart man kan hitta snygga amningstoppar till ett humant pris, hojta gärna!


Nellie 1 månad!


Igår har vår finaste Nellie varit hos oss i en månad och vi är så lyckliga att det är just HON som har bakats inne i min mage.


Hon är så fin och full av sprudlande personlighet som kommer att göra henne till en helt egen person!






Tack älsklingen för att du förgyller våra dagar


Helgmys


Helgen har varit väldigt mysig när den spenderades på Kanan, vårt sommarställe. Tyvärr ville inte det fina vädret visa sig förrän det var dags för hemgång på söndagen men det gjorde inget, jag och Nellie tog det bara lungt och njöt av stillheten och mormor och morfars sällskap.

Nellies första båttur gick finfint, hon såg ut som en stoppad korv stackarn!



Nu väntar ett besök hos BVC och kanske lite shopping av amningslinnen om jag hittar!


Båtutflykt & babygunga


Det vart ingen röjning eller städning idag, jag blundar för det ett tag till känner jag!

Idag var jag utan Nellie för första gången, F tog med henne till hennes faster och hämtade flytväst inför vår första utflykt till Kanan imorn. Gulp!
i hela 3 timmar var dem borta och då passade jag på att sova. Gud så gott jag sov! Men när jag vaknade (helt blöt av svett för er information) kom mammainstinkten och jag var tvungen att ringa tillbaka min älskade prinsessa som såklart var hungrig när hon kom hem.

I skrivande stund ligger vi i soffan och kollar på hockey, jag på ena sidan och F med Nellie sovandes på sitt bröst på andra sidan.

Life's good when it's quiet :)


I helgen kommer jag att vara själv med Nellie och F kommer inte hem förrän på söndag eftermiddag. Känner mig lite nervös, man har ju blivit så beroende av att vara två och F har varit och är ett sånt otroligt stöd när man är så trött att man knappt vet vad man heter. Men som sagt, vi drar till sommarstället och jag får förhoppningsvis en massa bärhjälp av Neliies mormor & morfar. Kanske jag rent utav konkar med mig babugungan då den är en given tröstare, vi får se!





Babygungan, en trevlig uppfinning!


Good day!


Bara för att jag beklagade mig igår på min stackars söta tjej så var hon ganska så lugn och fin hela kvällen. Även natten gick helt ok så idag är jag rätt så utvilad!

Synd att det inte är lika fint väder idag som det har varit de senaste dagarna men det borde vara ett ypperligt tillfälle för mig att ta på mig städ- och röjhandskarna för det ser verkligen för JÄVLIGT ut i vår lägenhet. Skulle behöva rensa i klädkammaren och i skåp och även storstäda hela lägenheten.
Men vart finner man den orken?

Igår var jag och F ute vid Drottningholm och promenerade lite. Dock var det inte så barnvagnsvänligt med bara en massa grusvägar överallt så stackars lilla Nellie skumpade runt i vagnen. Men vi hittade en parkbänk och stationerade oss där istället :)



Jag har sån himla tur som har en sambo som har eget företag. Det betyder att han själv bestämmer tider när han bokar möten vilket i sin tur betyder att han spenderar väldigt mycket tid med oss trots att de "tio" pappadagarna har passerat.

I LIKE!


Skrikfest!


Vi har verkligen en underbar dotter och hon är så sötsötsöt!

Kärleken till ens barn går inte att beskriva med ord och jag är så lycklig att hon är vår!





Men ibland, eller rättare sagt varje kväll i sisådär 3-4 timmar sliter jag nästan av mig håret. Då har vi skrikfest här hemma och lillan kan inte komma till ro. Slänger fram tutten, inte bra... Slänger upp henne på axeln, inte bra... Går 50 varv i lägenheten med henne, inte bra... badar henne, inte bra... Inget är bra och det skär i mitt hjärta. Har fått informationen att de flesta nyfödda har en orolig period på kvällarna och att det blir bättre efter tre månader. Samtidigt som att jag vill att hon ska bli 3 månader pronto vill jag ändå ha kvar den mysiga tiden som man får med henne på dagarna. Då är hon en ängel och supermysig.
Nu låter jag värsta otacksam för att hon skriker lite på kvällarna och det kunde ju ha varit värre men det är faktiskt jobbigt. Man känner sig otillräcklig och så fort kvällen kryper sig på blir jag låg och irriterad, det sista man vill bli när man har ett barn att ta hand om! Tur att man är två om föräldraskapet säger jag bara, att ha Fernando hemma så mycket är guld värt när man efter ryggont och gråten i halsen kan lämna över det lilla pyret som aldrig blir nöjd.

Gud vad det är bra att ha en blogg, man kan ju skriva av sig en massa, läses på egen risk :) 


Summa sumarum...
Att vara mamma är det bästa & det mest underbara som finns, men jävligt jobbigt !


RSS 2.0