Liten & nätt bäbis

 
På senaste har jag behövt amma Nellie väldigt ofta och och oregelbundet och jag har befarat att hon inte fått i sig tillräckligt på sina 5-minutersportioner och mycket riktigt,  när vi var på BVC hade hon sjunkit en bit på sin kurva lilla skruttan. Så efter råd från barnmorksan ska vi nu börja med gröt och vid behov, tiläggsersättning i samband med amningen.
 
 
Nellie 4 mån, 1 vecka
 
Vikt: 5 970 g
 
Längd: 64 cm
 
Huvudomfång: 39 cm
 
 
Frågan är vad man ska börja ge för gröt, som med allt annat finns det ju en hel djungel av olika sorter. Som vanligt mottages gärna tips och råd av er andra kloka mammor :)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Frieda

Nestle har en mild havregröt från 4 månader. Ett tips är också att börja med det morgon/dagtid, får hon ont i magen så behöver nätterna inte bli så lidande, sen när magen vant sig kan man ge på kvällen istället, det mättar bra :) ge henne lite katrinplommon också, det håller magen i gång.

Svar: Mycket bra tips, tack!
Ckramar

2012-08-15 @ 12:59:16
URL: http://gaaaalet.blogg.se
Postat av: Anonym

Fantastisk bild på er två:)

Svar: Tack sötnos!
Ckramar

2012-08-15 @ 19:00:57
URL: http://www.asas.se
Postat av: Lena

Så fina ni e <3 Puss

Svar: Tack fina du :)
Ckramar

2012-08-15 @ 21:00:25
Postat av: Katja

Här gillas mild havregröt bäst men även risgröt och gröt med frukt. De med frukt är bara så himla söta vilket känns onödigt. Trudes mage reagerar inte på gröten så hon behöver inget i. Man kan ha en liten klick osaltat smör i gröten också, det är det många som gillar. Alla jag pratat med säger att ersättningen som är snällast mot magen är NAN, Trude får NAN blandat med välling på kvällen och det funkar bra.
Kram

Svar: Det blir nog havregröt tror jag. Som du säger, onödigt att börja med det söta om hon ändå accepterar den "vanliga" gröten (hoppas). Ersättning har vi provat några gånger och då har vi kört Semper men hennes mage har inte reagerat något på det förutom att hennes poop börjar lukta lite, hehe. Tack för tipsen!
Ckramar

2012-08-15 @ 21:57:37
URL: http://ikatjashuvud.blogspot.com
Postat av: ida-maria

Mild havregrynsgröt från 4 mån samt katrinplommonpure tll får Morris. Katrinplommon så inte magen blir hård. Naturell gröt smakar blä men med frukt till så smakar det smaskens!

Svar: Tack för ditt tips, det blev havregröt med katrinplommonpure till. Tror att det blev en hit :)
Ckramar

2012-08-16 @ 11:40:24
URL: http://blogg.loppi.se/idamaria

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0