Grötsuccé & Babysim

 
Idag lossnade det!
 
Med gröten alltså.... Hon sprattlar  inte precis av glädje när jag matar henne men varje gång hon gnäller till/öppnar munnen av missnöje kör jag in en sked och det går faktiskt ner! Idag fick hon nog i sig typ 3/4 av smakportionen, hurray! Dock är hon inte så förtjust i katrinplommonpurén så jag var idag och köpte päronpuré så hon får lite fart i brallan, provar det imorn :)
 
Idag har vi varit på babysim för första gången, åh vad mysigt det var. Är så glad att jag anmälde henne och vi var hela lilla familjen där. Nellie sprattlade och hade sig hela tiden, inte en enda sur min trots en liten kallsup och minimalt med sömn innan. Hon tokdäckade såklart direkt hon las i bilstolen, min lilla skatt. Tyvärr togs det inte några bilder därinne, får se om vi drar fram den när vi är lite mer bekväma i gruppen, hehe.
 
Tummen upp för babysim!
 
Imorgon väntar den andra träffen med mammagruppen på BVC, men vi har hela sommaren gått promenader tillsammans så det ska bli kul att våra bebisar ska få bonda lite.
Jag älskar mammalivet och allt som hör till
 
 
!
 
Det är supermysigt att amma, men att ge ersättning ger exakt samma närhetskänsla och ögonkontakt + att faktiskt pappa kan vara delaktig i matningarna. Tummen upp där med!
 

Grötvägra

 
Nu har vi försökt att ge Nellie gröt (Nestlé mild havregröt naturell) i en vecka och hon är inte direkt ett matvrak. Finns inte ens ett nyfiket intresse från hennes sida. Gröten åker ut lika fort som den kommer in. Jag försöker att locka med katrinplommonpuré men det är inte heller någon hit. Frågan är nu om jag ska försöka byta till någon annan gröt eller om jag ska ha is i magen för att det helt enkelt tar längre tid än en vecka att vänja henne vid gröten.
 
Please, help me!
 
 
 
Så länge mat inte är inblandat så är det otroligt festligt att sitta i matstolen
=)
 
 

Seg dag

Idag är en riktigt seg dag. Nellie har krånglat lite inatt och imorse vägrade hon ta sin morgon-nap som hon alltid gör så man fick ju bara acceptera läget medans F (som kom hem kl 03) sov. Tror dock inte han kunde sova då Nellie gärna konverserar med allt hon ser och helst i ganska höga toner. Tillslut tog F över för jag var så himla trött och jag sov till 12! Sköönt. Nu sitter vi och väntar på att Nellie ska vakna, då ska vi åka och storhandla tänkte vi. (Första gången sen Nellie föddes)

Nu hör jag henne konversera där inne i sovrummet mitt älskade troll!

Ha en underbar söndag!

Ensam hemmakväll

 
Här sitter jag själv i soffan en lördagskväll. Mannen är ute och röjer på stan och lillan sover. Var jätteskönt och avslappnande med lite egentid till en början, men det var visst inte alls så kul att vara själv efter ett tag. Nellie har sovit sedan 19.30 och snart går jag in och väcker henne, så rastlös är jag. Ok, ne jag ska inte väcka henne när hon sover så sött men vad ska jag göra då?
Jag surfar runt på bloggar, resesidor och dr Google samtidigt som jag zappar för fullt på tvn. Kanske precis som en ensam hemmakväll ska vara då :)
 
 
Avslutar den här kvällen med att dela med mig av en vacker bild på vår fina hund som njuter & blickar ut över Mälarens glittriga vatten
 

Planering av vinterresa

 
Nu är sommaren snart slut och det betyder att värmen också försvinner..Buhuu :(
 
Vi har börjat kolla på resa till Chile i vinter och vi åker nog så vi är där hela februari, 4 veckor. Är lite skraj för att flyga så långt med Nellie men det ska nog gå bra, oftast så är man ju som förälder mer orolig än vad man egentligen behöver.
 
Ska bli skönt att ha något att se fram emot när höstmörkret smyger sig på. Förra resan var jag ju gravid & go, jättemysigt var det. Sjukt att man den här gången kommer att ha en krypande unge med sig som man med största sannolikhet kommer att behöva jaga fram och tillbaka.
 
Jag & kalaskulan svalkar mig i Stilla havet förra resan
 
Längtar
 
 
 

Grötdebut

 
Idag provade vi att ge Nellie gröt. Det blev Nestlés milda havregröt efter goda rekommendationer, med lite katrinplommonpure vid sidan av.
 
 
Betyg?
Inte helt äckligt tror jag. Visst, det kom ut igen men inga sura miner faktiskt, mer en spännande och utforskande blick när det kom något konstigt i munnen. Ska bli intressant att se hur det här artar sig, förhoppningsvis när hon har vant sig vid gröten kan vi börja ge henne den kvällstid så kanske...Jag säger kanske.... Hon kan börja sova hela nätter :)
 
Min underbara lilla tjej, vart tar tiden vägen....
 
Hoppas alla har haft en underbar sommar, jag har haft en superbra sommar (trots det pissiga vädret) med min lilla familj och jag är såå glad att vi fixade dop för Nellie, ett underbart tillfälle att träffa alla nära & kära som verkligen betyder the world för oss.
 
 

Amanda & Christoffer - Utan dina andetag

 
 Måste lägga upp ett klipp när mina två kusiner sjunger/spelar en så vacker låt som dem uppträdde med på Nellies dop. Jag blev rörd till tårar och Nellie satt och tittade på dem och njöt till fullo.
 
Ni är bäst, älskar er! 
 
♥ 
 
 
Här är en VIP-spelning vi fick på kvällen, kan lyssna på det här klippet om och om igen utan att tröttna.
 
Ni är grymmast!
 

Liten & nätt bäbis

 
På senaste har jag behövt amma Nellie väldigt ofta och och oregelbundet och jag har befarat att hon inte fått i sig tillräckligt på sina 5-minutersportioner och mycket riktigt,  när vi var på BVC hade hon sjunkit en bit på sin kurva lilla skruttan. Så efter råd från barnmorksan ska vi nu börja med gröt och vid behov, tiläggsersättning i samband med amningen.
 
 
Nellie 4 mån, 1 vecka
 
Vikt: 5 970 g
 
Längd: 64 cm
 
Huvudomfång: 39 cm
 
 
Frågan är vad man ska börja ge för gröt, som med allt annat finns det ju en hel djungel av olika sorter. Som vanligt mottages gärna tips och råd av er andra kloka mammor :)
 
 
 
 

Nellies dop 2012-08-12

 
I söndags hade vi dop för vår älskade dotter
 
Nellie Mercedes Susanne
 
 
Dagen var helt perfekt och av djupet av mitt hjärta tackar jag våra underbara familjer och våra fina vänner som delade denna fantastiska dag med oss, ni är guld värda!
 
 
 
 
 
 
 

Omslagsbebis

 
Nu går ni in på länken nedan och så röstar ni på att min unge blir nästa omslagsbebis i Vi föräldrar.
 
:)
 
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/omslagschansen/omslagstavling-viforaldrar/1461
 
 
Jaaa jag vet, tänk om hon inte vill detta då? Men eftersom hon inte kan välja själv när det gäller sådana här exponeringsfrågor så får jag fatta egna beslut åt min dotter. Och hur coolt vore det inte om Nellie blev omslagsbebis :)
 
Rösta nu!
 
 
 

Nellie 4 mån

 
Nellie har idag hunnit bli hela 4 månader gammal (ung)!
 
HIPP HIPP HURRA!
 
Jag är nog inte unik när jag säger att tiden går fort. Man undrar ju vad man gör om dagarna förutom att glo på sin bebis och ägna varje sekund åt att tillfredställa och leka/mysa med det käraste man har.
 
Samtidigt som man i smyg längtar lite tillbaks till de där första veckorna där dagarna endast bestod av mysiga stunder och hud mot hud är det såå roligt att följa sitt barns framsteg och utveckling. Varje dag har sin tjusning och det går så fort hela tiden.
 
På väg hem från BB, lilla plutt....
 
Nellie är en himla snäll unge, tror att hennes motto lyder "go with the flow" :)
Hon hänger liksom med på allt utan att klaga. Mammagruppspromenader hit och shoppingturer dit, bilresande här och båtfarande där. Ibland kan hon gräva fram sin gnälliga sida men då är det någonting som inte står rätt till eller så vill hon bara ha närhet och uppmärksamhet, do you blaim her?
 
Jag helammar fortfarande och det går väl bra tror jag. Ganska ojämnt är det dock, ibland blir det lilla livet hungrig varannan timme och ibland håller hon sig i fyra timmar. Hon är en riktig snabbätare och äter sig mätt på 5 minuter, som längst 10 min. Det är jag faktiskt riktigt glad för, vet ju att många mammor måste planera sina dagar utifrån amningen om ungen ska ligga och äta i en halvtimme, helst från varje bröst. Näe, hos oss kan matningen ske lite var som helst, när som helst. I bilen, i trappen, i hissen, i hallen utan att jag störs vidare mycket av det.
 
Här upptäcker hon sig själv i spegeln
 
Nattrutinerna går bättre och bättre. Hon somnar för natten mellan 19.30-20.30 och vaknar mellan 08-09. Därimellan matar jag henne ca tre gånger. Hon sover sedan två veckor tillbaka i hennes egna rum och det går jättebra. Jag sover mycket bättre när jag inte störs av att hon bökar (vet inte ens om hon gör det längre) och dessutom får jag och F mycket mer tid med varandra på kvällarna, oerhört uppskattat.
 
Vet att man får börja med smakportioner från och med nu men jag känner inte att jag har någon brådska med det. Tips och råd mottages gärna, känner mig helt lost på det ämnet!
 
Näe, nu ska jag gå och lägga mig så jag hinner sova lite tills det är dags att traska in i lillans rum för lite nattamat.
 
Vår coola tjej

Från frö till vacker blomma

 
2011-08-08
 
Det var dagen vi fick reda på att våra liv skulle komma att ändras för alltid. Veckan innan var vi på husbilssemester och hade det hur bra som helst. Hade mina aningar men eftersom jag dagen innan vi rullade iväg på semestern gjorde ett test som visade negativt så var det ju inga konstigheter.
Dagen efter vi kom hem igen övertalade F mig att göra ett till test och mycket riktigt, på den lilla stickan skymtade inte ett streck utan två tydliga-utan-tvivel streck. Ett positivt graviditetstest alltså.
 
OMG!
 
Det var lika oväntat som väntat, omvälvande och en mycket skrämmande känsla i kroppen, på ett positivt sätt.
Tänk att DU har grott i min mage, DU har växt dig stark inuti MIG och DU har lyckats bli en frisk tjej med egen vilja och en helt fantastisk personlighet som vi njuter av varje dag.
 
Jag är så glad att DU är DU och att vi har DIG i våra liv.
 
 
Vi.Älskar.Dig
 
 
 
 
 

RSS 2.0